Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – DUNO D

Zaterdag 4 mei 2019, aanvang 14:30 uur
Sportpark Ervenbos

Flevo Boys verliest van zichzelf

Flevo Boys verspeelt de koppositie door een dure nederlaag tegen Hierden. In de rust leek er nog niets aan de hand (0-1). Maar de tweede helft voetbalde Flevo Boys tegen zichzelf, en verloor hierdoor met 2-1.

Flevo Boys moest het vandaag doen zonder linksback Roelof Strikwerde, die geblesseerd was. Zijn vervanger was Richard Scholten. Flevo Boys kwam al na 10 minuten aan de leiding door een doelpunt van Frank Post (0-1).
Flevo Boys had het veldoverwicht en Hierden loerde op de counter. Met name de aanvoerder van Hierden Ali el Haddadi stond scherp, maar liep ook veelvuldig buitenspel. De tweede kans voor Flevo Boys kwam in de 30ste minuut, maar Madih Doufikar schoot de bal naast.

Flevo Boys had moeite om van achteruit het middenveld te vinden. Ze stonden vaak te ver naar voren, hierdoor misten ze de aansluiting en werd regelmatig de lange bal gespeeld. Wat door Hierden makkelijk te verdedigen was. De ploegen gingen rusten met een (0-1) stand.

Fysiek

In de tweede helft had Flevo Boys moeite met een fysiek sterk spelend Hierden. De scheidsrechter had zijn handenvol aan de wedstrijd. In de 51ste minuut maakt Hierden gelijk uit een corner, Rodney Rosink komt niet goed bij de bal. (1-1). Flevo Boys kon na de gelijkmaker geen vuist meer maken net als vorige week tegen WHC. Na mate de wedstrijd voortschreed werd het onrustig bij Flevo Boys, wat resulteerde in een wat gelukkig doelpunt voor Hierden in de 82ste minuut (2-1).

Frustratie

Na het doelpunt sloeg de frustratie toe, de wedstrijd werd er niet vriendelijker op. In de 87ste minuut maakte Aron Strengholt een overtreding, vlak ervoor werd hij zelf stevig aangepakt. Maar deze overtreding werd door de scheidsrechter met rood bestraft. De scheidsrechter telde nog wel enkele minuten bij, maar de wedstrijd was gespeeld. Door de nederlaag nam SVZW de koppositie over. Zij wisten wel te winnen tegen WHC (0-4).

Volgende week speelt Flevo Boys thuis tegen DZC’68, aanvang 14:30 uur.

Opstelling: Rodney Rosink,   Bjorn Adams, Richard Scholten, Lars Klijnstra, Arnoud Post, Tomas Boer,  Aron Strengholt,  Aran Nijboer (Ivar Span),  Frank Post, Madih Doufikar,  Arjen Spaan (Timon Rorije)

Wissels:  Timon Rorije,  Ivar Span,  Pim Withaar, Fariz Mesud(K)

Door Peter Santbergen - 14 april 2018