Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Flevo Boys verloor de uitwedstrijd tegen DETO

De uitwedstrijd tegen DETO uit Vriezenveen, werd met 2-0 verloren.

Op de ranglijst stond DETO net onder Flevo Boys met een wedstrijd minder. Het was voor Flevo Boys zaak om plek zes te verdedigen zodat DETO er niet overheen ging.
Flevo Boys begon nagenoeg met dezelfde basis als vorige week, alleen was Robin Zuidema de vervanger voor Younes el Ghamarti.

Het eerste gevaar was voor het doel van Flevo Boys, maar Yumé  ruimde op tijd op. Tot aan de dertigste minuut waren er weinig kansen voor beide ploegen, al had DETO wel meer balbezit. Het lukte Flevo Boys niet om via de flanken de bal voor te geven, wat in voorgaande wedstrijden kansen/doelpunten opleverde. Het enigste moment was in de 37ste minuut, een mooie aanval over rechts leverde een buitenspel doelpunt op van Timon Rorije. Ondanks een licht overwicht van DETO, gingen de ploegen rusten met een 0-0 stand.

Flevo Boys trok aan het kortste eind.

DETO begon de tweede helft met een dubbele wissel. De openingsfase van de tweede helft was voor Flevo Boys, en ze kregen enkele kansen. De Boys speelden met meer druk naar voren, wat gevaar opleverde in de  omschakeling. In de 51ste minuut kreeg Flevo Boys een kans op de 0-1, maar deze werd door de keeper in de korte hoek weggewerkt.  Uiteindelijk is het toch DETO die in de 57ste minuut de 1-0 maakte(Kai Wesselink).

Met nog een kwartier te spelen bracht trainer Arjen Postma een dubbele wissel, Giedo en Younes kwamen in het veld voor Roelof en Robin. Hiermee nam Arjen Postma een overwogen risico, door een achterhoede speler te vervangen voor een voorhoedespeler. Niet veel later kwam Johan Tiems in het veld voor Saïd Hassan. Flevo Boys maakte in de eindfase het spel, het was voor DETO pompen of verzuipen. Je hoopt de gelijkmaker nog te maken, wat ook had gekund. Door het aandringen van Flevo Boys ontstond er ruimte voor DETO, en in de omschakeling wisten ze hiervan te profiteren. In de extra tijd scoorden ze de 2-0, doelpuntenmaker Ter Avest gooide hiermee de wedstrijd op slot.

Volgende week speelt Flevo Boys de polderderby tegen Urk, aanvang 15:00 uur.

Door Peter Santbergen - 26 maart 2022