Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – BQ1887

Oefenwedstrijd zaterdag 6 juli, aanvang 14:30 uur
Sportpark Ervenbos

Flevo Boys verslaat thuis SDC Putten

Flevo Boys heeft zaterdag het thuisduel in de Hoofdklasse B tegen SDC Putten met 2-1 gewonnen. Bij de rust stond er nog een 1-1 gelijke stand op het scorebord.

Na het gelijke spel van vorige week tegen DUNO en de opgelopen schorsingen stond er vandaag een thuis wedstrijd tegen SDC Putten op het programma. Er waren enkele omzettingen in het team, maar daar was weinig van te merken. Flevo Boys nam van meet af aan het initiatief. Wat gelijk resulteerde in een mooie aanval over links van de broers Arnoud en Frank Post. Niet veel later, in de 11ste minuut kopt Timon Rorije de bal in de goal voor Flevo Boys (1-0).

Zo nu en dan kwam SDC Putten er wel uit, maar ze creëren niet veel. Het gevaar van SDC Putten zat hem voornamelijk in de snelle uitvallen, wat in de 22ste minuut resulteerde in een goal. Ook vlak voor rust werd SDC Putten nog even gevaarlijk, maar de verdediging van Flevo Boys stond goed.

Verdiende overwinning

Na rust nam Flevo Boys weer het initiatief, wat de nodige kansen opleverde. De grootste kans kwam in de 67ste minuut.  Johan Tiems gaf een prachtige voorzet op Timon Rorije die snoei hard de bal op de paal schoot. Net als in de eerste helft bleef SDC  Putten gevaar met hun snelle uitvallen.
Het is Roelof Strikweda die in de 72ste minuut de bal boven in de rechterhoek schiet (2-1).  In de slotfase zakt Flevo Boys in, waardoor het nog even gevaarlijk leek te worden. Maar uiteindelijk trok Flevo Boys de wedstrijd over de streep, wat resulteerde in een verdiende overwinning.

Volgende week speelt Flevo Boys een uitwedstrijd tegen DETO aanvang 14:45 uur

Opstelling: Rodney Rosink (K),   Arnoud Post,  Lars Klijnstra,  Bjorn Adams, Roelof Strikwerda, Ivar Span,  Johan Tiems, Tomas Boer,  Frank Post, Madih Doufikar ( Duane Tjen-A_Kwoei),  Timon Rorije (Jarno van De Wal)

Wissels:  Fariz Mesud(K),   Duane Tjen-A_Kwoei, Jarno van de Wal, Maarten Mesu, Marc Reussing, Abdessamad Boundati

Door Peter Santbergen - 15 september 2018