Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

SDC Putten – Flevo Boys

Zaterdag 23 februari 2019, aanvang 14:30 uur
Sportpark Putter Eng, Roosendaalseweg 111, 3882MN PUTTEN

Flevo Boys verspeelt een 0-4 voorsprong

Wat een mooie middag leek te worden werd in de laatste 20 minuten te niet gedaan door Barneveld. Een 0-4 voorsprong wordt weggegeven. In de extra tijd komt Barneveld op gelijke hoogte 4-4.

De aanvang van de wedstrijd werd een kwartier uitgesteld. Dit in verband met pech onderweg, de spelersbus had een lekkeband. Was dit al een voorteken!
De start was voor Barneveld niet goed, na vier minuten moest Jelle Vliek geblesseerd het veld verlaten. In de beginfase waren er kansjes over en weer. Maar het is Flevo Boys in de persoon van Arnoud Post die na twaalf minuten de 0-1 maakt. Vijf minuten later maakt Arjen Spaan via een mooie combinatie de 0-2.
Barneveld krijgt zo nu en dan nog wel wat kansjes, maar werd niet echt gevaarlijk. Op slag van rust is het wederom Arjen Spaan die scoort 0-3. Dit was tevens de ruststand.

Tweede helft

Ivar Span is in de rust in de kleedkamer achtergebleven. Zijn vervanger is Tomas Boer, die na een blessure op de weg terug is. De eerste grote kans is voor Barneveld, maar ook deze weten ze niet te benutten. In de 59e minuut is het Frank Post die een opgezette aanval van Madih Doufikar afrond 0-4.  Zowel de supporters van Barneveld als Flevo Boys  dachten dat het een gelopen race was.

Onherkenbaar

Flevo Boys nam na de 0-4 gas terug en dacht wellicht de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen. Ondanks de stand bleef Barneveld opzoek naar een goal. En die komt er in de 71e minuut 1-4,  die nog leek als eretreffer.
Vanaf dat moment kreeg Barneveld vleugels en Flevo Boys was onherkenbaar.  Twee minuten later scoort Barneveld de 2-4.  Flevo Boys kan vanaf dat moment alleen nog maar de bal wegwerken  en is niet meer instaat om nog een aanval op te zetten. Barneveld bleef druk uitvoeren op de verdediging van Flevo Boys, wat in de 78e minuut resulteerde in de 3-4. Dat waren drie doelpunten in acht minuten.

Na de 3-4 ging Barneveld opzoek naar de gelijkmaker en het werd steeds gevaarlijker voor het doel van Flevo Boys. Tot overmaat van ramp is het Barneveld die in de extra tijd ook nog de 4-4 scoorde.

Het gelijkspel is een duur puntverlies voor Flevo Boys in strijd om het kampioenschap, maar ze kunnen het volgende week goed maken. Dan is er een uitwedstrijd tegen SVZW, nummer twee van de ranglijst.

Opstelling: Rodney Rosink,  Bjorn Adams, Richard Scholten, Lars Klijnstra, Arnoud Post, Ivar Span(Tomas Boer) ,  Aron Strengholt,  Aran Nijboer,  Frank Post, Madih Doufikar (Timon Rorije) ,  Arjen Spaan.

Wissels:  Timon Rorije,  Tomas Boer,  Pim Withaar, Fariz Mesud(K)

link naar samenvatting

Door Peter Santbergen - 10 februari 2018