Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Flevo Boys was een maatje te groot voor FC Zuidlaren.

In verband met het niet bespeelbaar zijn van het veld in Zuidlaren werd de wedstrijd gespeeld in Emmeloord. Flevo Boys speelde een prima wedstrijd en won maar liefst met 10-1.

Foto’s Annalies Klompe

Na een regenachtige dag afgelopen vrijdag leek het erop dat de wedstrijd niet in Zuidlaren gespeeld kon worden. Uiteindelijk kwam het bericht dat het niet mogelijk was om daar de wedstrijd te spelen, en werd er uitgeweken naar Emmeloord. Na de onnodige nederlaag van vorige week was het zaak om een positief gevoel over te houden tegen FC Zuidlaren.

Flevo Boys begon goed aan de wedstrijd en het was vrij vroeg duidelijk dat Flevo Boys de bovenliggende partij was. Jelle Brands opende de score voor Flevo Boys met een prachtig afstandsschot. Niet veel later was het Jelmer Dijkman die wederom met een afstandsschot vanaf 20 meter de 2-0 scoorde. Het was voor FC Zuidlaren alleen een kwestie van verdedigen tegen de aanvallen van Flevo Boys. Het was bij rust 6-0 in het voordeel van Flevo Boys. De doelpunten werden gemaakt door zes verschillende spelers. Doelpuntenverloop: 3-0 Wouter van der Velden, 4-0 Johan Tiems, 5-0 Thomas Potters en 6-0 door Richard Stoelwinder.

Is Flevo Boys in staat om met dubbele cijfers te winnen!

Bij de meeste wedstrijden zakt het niveau bij een 6-0 stand, maar Flevo Boys bleef voetballen. Het was Wouter van der Velden die er zin in had en scoorde voor Flevo Boys de 7-0. Na een kwartier spelen brengt trainer Arjen Postma maar liefst 5 wissels in: Aran Nijboer, Bas Bakker, Cobus Stuut, Coen Hommema en Robin Zuidema vervangen Willem Huizing, Richard Stoelwinder, Jelle Brands, Johan Tiems en Younes el Ghamarti.

Het is toch fijn voor een trainer dat je zo’n brede selectie hebt; dat is weleens anders geweest. Met nog een 20 minuten te spelen, ┬ákapt Wouter van der Velden zichzelf vrij en schiet vanaf randje zestien de 8-0 binnen. Twee minuten later is het Coen Hommema die een mooie voorzet geeft die binnengekopt werd door Aran Nijboer 9-0. Uiteindelijk maakte FC Zuidlaren vanuit een panalty de 9-1.

En daar was de 10e!! Jelmer Dijkman stuurde Aran Nijboer weg, Aran legde goed breed op Wouter en hij schoot de 10-1 binnen. Dit was zijn vierde van de middag. Hopelijk kan Flevo Boys dit volgende week doorzetten in een uitwedstrijd tegen FC Burgum.

Door Peter Santbergen - 21 oktober 2023