Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Flevo Boys wint de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 21/22

Een hardwerkend Flevo Boys heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 21/22 gewonnen met 3-1 van Berkum.

foto’s: Annelies Klompe

De laatste thuiswedstrijd 2019/2020 tegen Berkum werd thuis verloren met 2-3. Flevo Boys heeft het altijd lastig tegen een goed combinerend Berkum, zo ook vandaag . De eerste 20 minuten van de eerste helft, had Flevo Boys het lastig tegen een goed spelend Berkum. Flevo Boys was nog wat onrustig en had onnodig balverlies.
Gedurende de eerste helft kreeg Flevo Boys steeds meer grip op de wedstrijd. De kansen waren schaars, zowel voor Berkum als Flevo Boys. Het was Flevo Boys die in de 35ste minuut toch één van de schaarse kansen wist te benutten. De eerste doelpoging van Yander Zandbergen werd nog tegengehouden, maar de tweede belande wel in het doel 1-0. Vlak voor de rust kreeg Flevo Boys nog een paar mooie kansen. Timon Rorije kwam alleen voor de keeper te staan, maar wist niet te scoren. De ploegen gingen rusten met een 1-0 stand.

Hard werken werd beloond

Berkum begon de tweede helft met veel pressie en was bij vlagen gevaarlijk, maar de verdediging van Flevo stond goed georganiseerd te voetballen. Ook de aanvallers van Flevo Boys verzuimden hun verdedigende taken niet. Doordat Berkum aanviel, kwam er steeds meer ruimte voor Flevo Boys voorin. Trainer Arjen Postma zette het team in de loop van de tweede helft iets anders neer. Zo ging Ron Jansen weer achterin spelen en Tomas Boer kwam voor Bas Bakker. Johan Tiems kwam even later in het veld voor Thomas Potters.
Op aangeven van Yander Zandbergen scoorde Johan Tiems de 2-0 voor Flevo Boys. In deze fase van de wedstrijd kreeg Flevo Boys steeds meer kans om uit te lopen. In blessuretijd werd er nog twee keer gescoord. Eerst maakte Berkum de aansluitingstreffer 2-1. Na de aftrap maakte Timon Rorije de 3-1 voor Flevo Boys. Wat ook de eindstand was.

Volgende week speelt Flevo Boys een uitwedstrijd tegen HZVV uit Hoogeveen, aanvang 15:00 uur.

Door Peter Santbergen - 4 september 2021