Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Flevo Boys wint de strijd om de posities bovenin van KHC

In een druilerig Emmeloord wist Flevo Boys thuis van KHC te winnen met 2-0.

Foto’s Annalies Klompe

Trainer Arjen Postma kwam vandaag weer met een andere opstelling. Zo schoof Willem Huizing door naar het middenveld en stond Aron Kleefstra centraal achterin. Door de omzetting mocht Aran Nijboer het in de spits proberen en stonden Johan Tiems en Wouter van der Velden op de vleugels. Het begin was bijna een kopie van vorige week, toen kreeg Flevo Boys binnen een minuut de kans om te scoren. Wat toen misging, lukte nu wel. Na 46 seconden kopte Jelmer Dijkman de 1-0 binnen.

KHC pakte het goed aan en zette druk naar voren om het Flevo Boys moeilijk te maken. In het eerste kwartier had KHC veel balbezit, maar ze slaagden er niet in veel te creƫren. Na 30 minuten is Flevo Boys weer gevaarlijk. Een fraai uitgevoerde ingestudeerde corner resulteerde in een schot op doel door Wouter van der Velden, maar de keeper wist de bal te keren. De wedstrijd was redelijk in evenwicht, de ploegen gingen rusten met een 1-0 stand.

Flevo Boys trekt de wedstrijd naar zich toe

Flevo Boys toonde karakter in de tweede helft, vanaf het begin zaten de spelers er bovenop. Iedereen werkte hard, wat resulteerde in enkele kleine kansen voor zowel Johan Tiems als Wouter van der Velden. Maar het resulteerde niet in de verlossende 2-0. In de 65e minuut verlaat Wouter van der Velden het veld voor Robin Zuidema. Richting het einde van de wedstrijd was Flevo Boys slordig in balbezit, waardoor het niet tot kansen kon komen.

Toch wist Flevo Boys de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een mooie steekpass van Jelmer Dijkman op Aran Nijboer, die het prima afmaakte 2-0. Vlak voor tijd kwamen Richard Stoelwinder en Kai Schlette in het veld voor Johan Tiems en Aran Nijboer. Kai Schlette is de volgende speler uit de jeugd die dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal maakte. Vlak voor tijd kreeg Robin Zuidema nog een 100% kans. Hij kwam alleen voor de keeper, maar verzuimde de 3-0 te maken. Een verdiende overwinning in de strijd bovenin de competitie, waarmee Flevo Boys belangrijke punten binnenhaalt.

Aanstaande dinsdagavond speelt Flevo Boys een bekerwedstrijd uit tegen HZVV in Hoogeveen, aanvang 20:00 uur.

Door Peter Santbergen - 18 november 2023