Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Flevo Boys wint de thuiswedstrijd tegen Buitenpost

Flevo Boys blijft thuis ongeslagen en wint met 2-1 van Buitenpost. In een zeer matige wedstrijd wist Flevo Boys in de laatste fase van de wedstrijd de drie punten binnen te slepen.

foto’s: Annelies Klompe

Wie de opstelling van Flevo Boys had bestudeerd , zag dat ook deze week weer een andere basis op het veld stond. Vorige week in de uitwedstrijd tegen Noordscheschut raakte Bas Bakker geblesseerd, hierdoor stond Thomas Potters voor de verandering op de backpositie. Het is voor beide trainers Arjen Postma en Willem Brouwer een uitdaging om een keuze te maken welke spelers mogen aanvangen. Zowel Flevo Boys als Buitenpost hebben een behoorlijke aantal geblesseerden. Het vrije weekend van volgende week, komt dan wel gelegen.

Net als vorige week begon Flevo Boys goed aan de wedstrijd en creëerde de nodige kansen. Zo was er binnen vijf minuten een 100% kans voor Johan Tiems, maar hij raakte de bal ongelukkig waardoor hij zichzelf licht blesseerde. Tot opluchting van de trainer kon hij de wedstrijd wel voortzetten. Na de eerste 15 minuten zakte het tempo en werd Flevo Boys onzorgvuldig. Hierdoor kreeg Buitenpost enkele kleine kansen, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Tot overmaat van ramp raakte in de 30ste minuut Younes el Ghamarti geblesseerd en moest het veld verlaten.

Yander Zandbergen die terugkomt van een blessure, was zijn vervanger.
Flevo Boys had de nodige kansen maar wist deze niet af te maken. Uiteindelijk was het Timon Rorije die een dieptepass afmaakte met een prachtige lob 1-0, wat tevens de ruststand was.

Niet overtuigend

Flevo Boys begon niet overtuigend aan de tweede helft. Door een keepersfout wist Buitenpost uit een corner in de 47ste minuut de  aansluitingstreffer te maken. Het zou toch niet zo’n wedstrijd worden als vorige week, toe scoorde Noordscheschut ook een paar keer uit standaardsituaties.  Flevo Boys werkte hard, maar was onzorgvuldig in de passing. Daarin tegen wist Buitenpost ook weinig te brengen.

In de slotfase van de wedstrijd, stroopte  Flevo Boys  de mouwen op en zette meer druk naar voren. Dit leverde enkele kansen op, maar nog geen treffer. Op aangeven van Timon Rorije wist Yumé Ramos in de 85ste minuut uiteindelijk de bevrijdende treffer te maken 2-1. In een zeer matige wedstrijd wist Flevo Boys toch de status van thuis ongeslagen te bewerkstelligen.
Door de overwinning blijft Flevo Boys 5e in de hoofdklasse B met 13 punten.

Over twee weken speelt Flevo Boys weer thuis tegen asv de Dijk, aanvang 15:00 uur.

Door Peter Santbergen - 16 oktober 2021