Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Winterstop

Flevo Boys wint van FC Zutphen

Flevo Boys wint van FC Zutphen met 1-2. Op voorhand was de verwachting dat het een makkelijke wedstrijd zou worden. Maar de werkelijkheid was anders, na het doelpunt van FC Zutphen werd het toch nog een wedstrijd.

Door een geschaarde vrachtauto op de A50, was Flevo Boys 40 minuten later in Zutphen. De aanvang van de wedstrijd werd een half uur uitgesteld. Om 15:00 uur ging deze van start.
Flevo Boys had van begin af aan de wedstrijd onder controle, alleen verliepen de aanvallen moeizaam. De Boys maakten in deze fase regelmatig de verkeerde keuzes. Na 15 minuten kwamen er wat kansen maar deze werden niet benut.

Het is de klasse van Madih Doufikar die in de 28ste minuut door de verdediging soleerde en een goede voorzet gaf. Frank Post maakt de aanval af, en schoot de bal in de goal (0-1).  Flevo Boys had moeite om de voorsprong uit te bouwen. Ze waren veelvuldig aan de bal maar FC Zutphen wist vroegtijdig de aanvallen te storen.

Vlak voor rust had Aran Nijboer een scoringskans maar werd onderuit gehaald. De scheidsrechter gaf hiervoor een penalty en Aron Strengholt schoot probleemloos in (0-2).

Toch nog een wedstrijd

Het begin van de tweede helft is een voortzetting van de eerste. Flevo Boys sterker dan FC Zutphen, maar weet ook nu  de voorsprong niet uit te bouwen. In de 64ste minuut kwam FC Zutphen terug in de wedstrijd en maakte geheel tegen de veldverhouding in de (1-2).

Na het doelpunt van FC Zutphen is het toch nog een wedstrijd geworden. De vraag was kunnen ze stunten tegen de koploper. Het geloof kwam in de ploeg maar de klasse ontbrak. Bij Flevo Boys moest Ivar Span in de 77ste minuut geblesseerd het veld verlaten. Maarten Mesu was zijn vervanger.

De laatste 10 minuten waren de spannendste van de wedstrijd. Zou het net zo’n wedstrijd worden als tegen Barneveld. Toen werd er in de extra tijd nog gelijk gemaakt. Maar Flevo Boys wist de 1-2 uiteindelijk over de streep te trekken.

Volgende week is de Flevolandse derby Flevo Boys tegen asv Dronten, die momenteel op een verdienstelijke vijfde plaats staan. Aanvang wedstrijd 14:30 uur.

Opstelling: Rodney Rosink,  Richard Scholten, Roelof Strikwerda, Lars Klijnstra, Arnoud Post, Ivar Span (77 Maarten Mesu),  Aron Strengholt,  Aran Nijboer,  Frank Post, Madih Doufikar,  Arjen Spaan (85 Timon Rorije).

Wissels:  Timon Rorije,  Pim Withaar, Maarten Mesu, Tomas Boer(K)

Door Peter Santbergen - 10 maart 2018