Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Broekster Boys – Flevo Boys

Zaterdag 7 oktober, aanvang 14:30 uur
Sportpark Damwoude
Lytse Loane 124, 9104CJ DAMWALD

Flevo Boys wint overtuigend van SC Genemuiden

Flevo Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van het jaar met 3-1 gewonnen van SC Genemuiden.

Afgelopen dinsdagavond kwam Flevo Boys met de schrik vrij tegen Urk 2. Toen werd na strafschoppen de bekerwedstrijd nipt gewonnen. Vandaag stond er een heel ander Flevo Boys op het veld. Vanaf het begin stond er een team wat gedreven was om de laatste wedstrijd van het seizoen goed af te sluiten.

De doelpunten vielen in de openingsfase van de wedstrijd.  Al na 2 minuten was het Arnoud Post die met een afstandsschot scoorde 1-0.  Even later knalde Kay Velda met een streep de 1-1 binnen. Vijf minuten later viel alweer de 2-1 van Timon Rorije, die op magnifieke manier een verre bal in één keer op de pantoffel nam.  Na twintig minuten maakte Martijn van der Laan hands, waarna Aron Strengholt de penalty benutte 3-1.  Na de openingsfase kreeg Flevo Boys nog een paar kansen maar deze werden niet benut. Flevo Boys ging rusten met een 3-1 voorsprong.

Geconsenteerd en scherp

In de tweede helft  van de wedstrijd viel Genemuiden met steeds meer wanhoop aan, maar het was Flevo Boys dat zeker zo gevaarlijk was in de omschakeling. Flevo Boys bleef scherp en had de tweede bal, wat in vorige wedstrijden niet lukte ging nu wel.  Flevo Boys bleef geconsenteerd en scherp. Uiteindelijk werd er in de tweede helft niet meer gescoord, maar met het oog op degradatievoetbal kan Flevo Boys de driepunter goed gebruiken.

Aanstaande dinsdagavond speelt Flevo Boys een uitwedstrijd tegen SC Joure om de KNVB districtsbeker, aanvang 20:00 uur.

Opstelling: Rodney Rosink(K), Arnoud Post, Björn Adams, Marc Reussing, Roelof Strikwerda, Ivar Span, Aran Nijboer, Aron Strengholt, Timon Rorije(Frank Post), Yumé Ramos en Madih Doufikar(Johan Tiems).

Wissels: Jeffrey Meijer(RK) , Bas Bakker, Frank Post, Duane Tjen a Kwoei,  Johan Tiems, Marcel Schaapman.

Door Peter Santbergen - 14 december 2019