Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Broekster Boys – Flevo Boys

Zaterdag 7 oktober, aanvang 14:30 uur
Sportpark Damwoude
Lytse Loane 124, 9104CJ DAMWALD

Flevo Boys wint ruim bij Dos Kampen 5-0

Ondanks dat er nog beter gespeeld kan worden bij balbezit, laat Flevo Boys bij vlagen zien dat het mooie combinaties op de mat kan leggen. Tegen eersteklasser Dos Kampen wist ze dinsdagavond overtuigend met 0-5 te winnen.

Dinsdag speelde Flevo Boys in Kampen een wedstrijd in de voorbereiding tegen Dos Kampen, uitkomend in de eerste klasse zaterdag. In de eerste helft duurde het even voor Flevo Boys echt gevaarlijk werd. Naar mate de eerste helft vorderde had Flevo Boys wel meer de bal en zocht ook wel de aanval, maar het veldoverwicht uitdrukken in doelpunten, lukte nog niet. Daarvoor was het spel aan de bal nog niet goed genoeg.

In de eerste 10 minuten was het Alan Bakker (oud Flevo Boys speler en broer van Bas) die Mattyas van Zorge het eerste werk bezorgde. Zijn vrije trap vanaf de rand van het zestienmeter gebied, kon door Mattyas eenvoudig worden gevangen. Even later had Mattyas geen antwoord op een schot van een van aanvallers van DOS Kampen, maar dit keer bracht de paal redding.

Daarna was het Flevo Boys dat het initiatief naar zich toe trok. Johan Tiems wist een voorzet van Bas Bakker, teruggelegd met het hoofd door Thomas Potters, niet tot doelpunt te promoveren. Zijn harde kopbal ging rakelings over. Even later is het Yander Zandbergen die alleen op de keeper af kan, maar zijn inzet kan worden gekeerd. Daarna blijven echte kansen uit, tot de 38e minuut. Opnieuw is het Yander die een vrije schietkans heeft, maar dit keer gaat zijn schot over. In de 43e minuut is het dan toch raak. Na knullig uitverdedigen is het uiteindelijk Yander die met een bekeken schot in de verre hoek Flevo Boys op voorsprong schiet. Met een 0-1 voorsprong wordt de kleedkamer opgezocht voor de rust.

De tweede helft speelt Flevo Boys nog verder naar voren en geeft amper kansen weg. Slechts een aantal keren krijgt Mattyas van Zorge de kans te laten zien dat hij een zeer goede keeper is. Hij wordt zo’n drie keer echt onder vuur genomen en weet hier goed redding op te brengen. Van de kant van Flevo Boys is de eerste kans van Yumé (voorafgegaan door een geweldige diepe pass van Kelt Jager op Younes El Ghamarti, die de bal geweldig controleert, de achterlijn haalt en scherp voor zet) direct na rust nog door de keeper tot corner verwerkt kan worden, is het kort daarna wel raak. Opnieuw staat Younes aan de basis met een goede voorzet en kan Yumé de bal eenvoudig binnen schieten: 0-2.

In de 73e minuut krijgt Flevo Boys een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Ivar Span weet precies waar hij de bal wil neerleggen en doet dit ook. Hij speelt de bal zuiver op het hoofd van Yumé, voor wie het een koud kunstje is om de bal kruislings achter de keeper te koppen. Daarmee is het 0-3 geworden. In de 85e minuut wordt Younes weggestuurd, hij gaat op snelheid zijn man voorbij en kan alleen op de keeper af. Die komt uit het doel, waarna Younes besluit om met een stiftje in de verre hoek de score op 0-4 te brengen. In de 88e minuut is het Yumé die met een schitterende boogbal ineens uit de lucht genomen, de eindstand van 0-5 op het scorebord brengt. Ondanks dat er nog beter gespeeld kan worden bij balbezit, laat Flevo Boys bij vlagen zien dat het mooie combinaties op de mat kan leggen en kan weer toegewerkt worden naar de volgende wedstrijd, zaterdag uit bij DWS’33 in Ermelo.

Opstelling eerste helft:

Mattyas van Zorge (k), Bas Bakker, Marc Reussing, Aron Kleefstra, Roelof Strikwerda, Tomas Boer, Thomas Potters, Frits Dantuma, Johan Tiems, Yander Zandbergen en Giedo de Weert.

Opstelling tweede helft:

Mattyas van Zorge, Bas Bakker (Richard Scholten 60), Marc Reussing (Aron Kleefstra 70), Kelt Jager, Roelof Strikwerda (Maarten Mesu 60), Saïd Hassan, Ivar Span, Yander Zandbergen (Thomas Potters 70), Younes El Ghamarti, Yumé Ramos en Johan Tiems (Giedo de Weert 70).

Door Flevo Boys - 11 augustus 2021