Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Flevo Boys wint ruim van DETO

Na de nederlaag van vorige week, rechte Flevo Boys de rug en boekte een ruime overwinning op DETO. Door de 4-0 overwinning staat Flevo Boys 5e met 10 punten uit 6 wedstrijden.

foto’s: Annelies Klompe

Voor aanvang van de wedstrijd werd Roelof Strikwerda gehuldigd voor zijn 100ste wedstrijd voor Flevo Boys.

Na de nederlaag van vorige week in de streekderby tegen Urk, had Flevo Boys thuis wat goed te maken. Ook vandaag was de basis aangepast t.o.v. vorige week. Zo stond Winand Quartel in de basis en kon trainer Arjen Postma geen beroep doen op Yander Zandbergen. Ondanks dat de ziekenboeg volloopt, staan andere spelers op om hun kansen te pakken.

Flevo Boys begon overtuigend aan de wedstrijd en liet DETO niet in hun spel komen. Zo waren er in het eerste kwartier kansen voor Yumé Ramos en Johan Tiems, maar deze misten het doel. In deze sterke fase van de wedstrijd kon het dan ook niet uitblijven dat Flevo Boys zou scoren.
Het was Johan Tiems die veelvuldig aan de bal was en een goede wedstrijd speelde, die Flevo Boys op een 1-0 voorsprong zette.
DETO kreeg enkele kansjes, maar deze werden vaak verspeeld waardoor Flevo Boys niet in gevaar kwam. In de 37e minuut gaf Johan Tiems een voorzet op Timon Rorije die de bal voor het inschieten had, maar hij miste deze. Niet veel later was het toch Timon Rorije die Flevo Boys op een verdiende 2-0 bracht, wat tevens de ruststand was.

“Flevo Boys geen minuut in gevaar

In het begin van de tweede helft begon DETO met iets meer pressie, maar dit leverde geen gevaar op voor Flevo Boys. Gedurende de tweede helft trok Flevo Boys de wedstrijd weer naar zich toe, wat resulteerde in 75e minuut in een goal. Doelpuntenmaker was  Yumé Ramos 3-0. De wedstrijd was gespeeld, en trainer Arjen Postma wisselde nog een aantal spelers. Zo kwam Younes voor Potters, de Weert voor Ramos, Kleefstra voor de Jager en Mesu voor Hassan. In de slotfase van de wedstrijd maakte Timon Rorije ook nog de 4-0 voor Flevo Boys.

Het was een vermakelijke wedstrijd voor de toeschouwers, en geeft weer volop vertrouwen voor de volgende wedstrijd uit tegen Noordscheschut.

Volgende week speelt Flevo Boys uit tegen Noordscheschut, aanvang 14:30 uur.

Door Peter Santbergen - 2 oktober 2021