Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Flevo Boys wint thuis van HZVV

De aanvang van de wedstrijd tegen HZVV was 16:30 uur i.p.v. 15:00 uur. Er bleek een conflict te zijn tussen de scheidsrechter en één van zijn assistenten. Ondanks het lange wachten wist Flevo Boys de wedstrijd naar zich toe te trekken en won met 2-0 van HZVV.

Foto’s Nynke Zoethout

Vlak voor aanvang van de wedstrijd, was er een conflict tussen de scheidsrechter en één van zijn assistenten.  Na 1.5 uur gewacht te hebben op een vervanger, kon de wedstrijd eindelijk aanvangen. Of dit van invloed is geweest op de spelers is niet te zeggen, maar de eerste helft leverde weinig kansen op voor beide ploegen. Het was meer aftasten en vastzetten, met in het begin iets meer balbezit voor HZVV. Wel was er een hachelijk moment voor de keeper van Flevo Boys, hij liet de bal onder de voet doorlopen en eindigde tegen de paal.
Niet veel later komt Timon Rorije buiten de zestien in de positie om te schieten, hij krulde de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Flevo Boys kreeg steeds meer grip op de wedstrijd, maar een doelpunt bleef uit. De ploegen gingen rusten met een 0-0 stand.

Verdiende overwinning

De eerste kans in de tweede helft is voor HZVV, maar ook Flevo Boys liet zich steeds vaker zien voor het doel van HZVV. Zo kreeg Gerben Visser steeds meer kansen, een schot op de paal en net een teen lengte tekort op een voorzet van Timon Rorije. Uiteindelijk kwam Flevo Boys op een 1-0 voorsprong, een voorzet van Giedo de Weerd werd ingeschoten door Timon Rorije.

Trainer Arjen Postma bracht enkele wissels in het veld, Gerben Visser en Giedo de Weerd werden vervangen door Yander Zandbergen en Thomas Potters. Niet veel later werd ook Timon Rorije vervangen door Thom Bos. De 2-0 was binnen handbereik,  Thom Bos schoot op aangeven van Aran Nijboer de bal op de paal. De tweede goal voor Flevo Boys kwam uit een scrimmage, Aran Nijboer kwam vrij voor de keeper, hij wipte de bal over de keeper waarna Thomas Potters de 2-0 kon binnen koppen. In de eindfase van de wedstrijd verliet Willem Huizing het veld voor Bas Bakker. Er kwamen nog een paar kansen voor Flevo Boys, maar de eindstand bleef 2-0.

Volgende week is er een uitwedstrijd tegen SV Huizen, aanvang 14:30 uur.

Door Peter Santbergen - 10 september 2022