Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Flevo Boys zet geen volgende stap richting hoofdtoernooi KNVB Beker

Flevo Boys heeft zich niet geplaatst voor het hoofdtoernooi van het landelijke KNVB bekertoernooi. Derdedivisionist Harkemase Boys was een maatje te groot, Flevo Boys verloor met 5-2.

Het was leeg en stil op het sportcomplex De Bosk van Harkemase Boys. Een aantal personen die het thuisfront mochten voorzien van beelden en sociaal media waren aanwezig. Harkemase Boys begon goed aan de wedstrijd en speelde in een hoog tempo. Hier had Flevo Boys het eerste kwartier het moeilijk mee.

In de zeventiende minuut maakte Yumé Ramos de openingstreffer.  Dit was in een fase dat Flevo Boys steeds meer grip op de wedstrijd kreeg, maar het laatste kwartier was weer voor Harkemase Boys.  In de 31ste minuut, kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door Jari Slort, 1-1. Dat was ook de ruststand op sportpark De Bosk.

Acht minuten na rust kopte Kian Visser de bal achter doelman Volken Huisman van Flevo Boys. Niet veel later scoorde Jari Slort de 3-1. Invaller Johan Tiems maakte voor Flevo Boys de 3-2. Maar Flevo Boys kon dit niet doorzetten. Harkema zette een tandje bij en maakte nog de 4-2 en 5-2.  Door de overwinning van Harkemase Boys gaan ze door naar het hoofdtoernooi van KNVB Beker.

Door Peter Santbergen - 6 oktober 2020