Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Jubbega

Zaterdag 30 september, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos

Flevo Boys ronde verder in districtsbeker

Flevo Boys mocht vandaag de eerste bekerwedstrijd spelen tegen Heerenveense Boys. Op Sportpark de Akkers had Flevo Boys het in de beginfase moeilijk. Trainer Arjen Postma had gekozen om te starten met een aantal jonge spelers. Het eerste kansje was voor Flevo Boys, maar in de zelfde minuut kreeg Heerenveense Boys ook een behoorlijke kans. Flevo Boys speelde in een veel te laag tempo, waardoor Heerenveense Boys hun spel konden spelen. Uiteindelijk was het toch Flevo Boys, die op een 0-1 kwam. Gerben Visser schoot de bal binnen de palen. Wat ook de ruststand was.

Moeizame maar verdiende overwinning

Marc Reussing en Coen Hommema zijn na rust in de kleedkamer gebleven. Frits Dantuma en Yander Zandbergen waren de vervangers. Flevo Boys begon goed aan de tweede helft, in de 48ste minuut maakte Giedo de Weert de 0-2. Niet veel later maakte Heerenveense Boys de aansluitingstreffer 1-2.  Opnieuw greep trainer Arjen Postma in en kwamen Aran Nijboer, Willem Huizing en  Timon Rorije in het veld. Of het de vermoeidheid van Heerenveense Boys was of de invallers van Flevo Boys, vanaf dat moment kreeg Flevo Boys meer grip op de wedstrijd.
Op aangeven van Guido de Weert maakte Timon Rorije de 1-3. Niet veel later is het Aran Nijboer die goed combineerde met Timon Rorije de 1-4 binnenschoot. Uiteindelijk een moeizame, maar verdiende overwinning.

Aanstaande zaterdag speelt Flevo Boys een thuiswedstrijd tegen AZSV, aanvang 15:00 uur.

Door Peter Santbergen - 22 oktober 2022