Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Broekster Boys – Flevo Boys

Zaterdag 7 oktober, aanvang 14:30 uur
Sportpark Damwoude
Lytse Loane 124, 9104CJ DAMWALD

Frits Dantuma heeft zin in Flevo Boys

De 27-jarige Frits Dantuma speelt komend seizoen in het shirt van Flevo Boys.

Dantuma, geboren in Dantumadeel, neemt de nodige ervaring met zich mee. De centrale verdediger is ook op middenveld inzetbaar. Halverwege dit seizoen koos hij voor Broekster Boys. Daarvoor was hij actief voor Harkemase Boys, ONS Sneek, HHC Hardenberg, FC Emmen en SC Cambuur.

Bij Flevo Boys komt hij diverse oude bekenden tegen. “Dat Yume Ramos en Roelof Strikwerda hier ook rondlopen, vind ik wel prettig. Als deze jongens een goed gevoel bij een club hebben, gaan ze niet zomaar weg. En dat is precies wat ik ook zocht. Een stabiele omgeving, waar ik het sportieve met plezier kan combineren.” Na zijn tussentijdse overstap van Harkemase Boys naar Broekster Boys was Dantuma daar weer naar op zoek. Flevo Boys ziet hij dan ook als een logische stap. “Van andere nieuwe spelers heb ik al gemerkt dat de klik met de nieuwe trainer er is. Maar ook dat de mensen van de club een helder, eerlijk en duidelijk verhaal hebben. Ik kan dat alleen maar bevestigen. Van alle kanten voelt dit goed en dan is de keus voor mij snel gemaakt. Ik heb er zin in.”

Voorzitter Henderikus Oostra van Flevo Boys is blij met de komst van Dantuma. “Frits kan een belangrijke en bepalende speler bij ons worden. Zijn ervaring en spelinzicht is waardevol, zowel binnen het team als voor de jonge spelers die bij de selectie aanhaken. En een groot voordeel is dat Frits op diverse posities uit de voeten kan. Dat geeft de trainer extra keuzemogelijkheden.”

Door Flevo Boys - 20 februari 2020