Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – DETO Twenterand

Zaterdag 23 september, aanvang 14:30 uur
Sportpark Ervenbos

Harvey de Boer kiest voor nieuwe uitdaging

Harvey de Boer vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Flevo Boys. De middenvelder, die bezig is aan zijn eerste seizoen in Emmeloord, wordt trainer bij het tweede elftal van ONS Sneek. “Ik dacht al een tijdje na over volgend seizoen en toen kreeg ik de aanbieding van ONS Sneek om daar trainer te worden, iets wat ik perfect kan combineren met mijn studie.”

De Boer heeft de trainerscursus al gevolgd en is van plan daar nog een extra cursus achteraan te doen. ONS Sneek komt dan ook op het goede moment. “ONS komt met een heel mooi plan, namelijk het oprichten van een talententeam. Daar word ik assistent-trainer. Het is mooi om daar nu in te kunnen stappen en daarin verder te groeien met hulp vanuit de begeleiding. Daarnaast word ik dus hoofdtrainer van het tweede elftal.”

Het feit dat De Boer voortaan in het coachvak staat, wil nog niet zeggen dat hij zelf ook stopt met voetballen. “Ik ben nog jong en denk erover om op zaterdag een wedstrijd te gaan coachen en dan op zondag eventueel te gaan voetballen. Daar heb ik al gesprekken over gevoerd met clubs, maar het is nog niet concreet geworden. Maar dat komt vast helemaal goed.”

Door Peter Santbergen - 17 maart 2017