Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

SDC Putten – Flevo Boys

Zaterdag 23 februari 2019, aanvang 14:30 uur
Sportpark Putter Eng, Roosendaalseweg 111, 3882MN PUTTEN

Jeroen van den Berg nieuwe assistent trainer Flevo Boys

Met ingang van het nieuwe seizoen is Jeroen van den Berg de assistent trainer bij de eerste selectie van Flevo Boys. De 46-jarige inwoner van Espel is de opvolger van Henk Buimer die naar WHC vertrekt.

Met Jeroen van den Berg haalt Flevo Boys weer een oude bekende terug binnen de vereniging. De geboren Luttelgeestenaar speelde in de jeugd van TONEGO, SC Cambuur en FC Groningen, waarna hij vijf jaar onafgebroken een bepalende speler van Flevo Boys 1 is geweest. Na drie jaar VVOG en één jaar SDC Putten moest hij zijn actieve loopbaan als voetballer vroegtijdig beëindigen vanwege een hardnekkige en vervelende enkelblessure.

Bewuste keuze voor trainersvak

Voetbal bleef hem echter boeien en Jeroen richtte zich bij SV Urk op het trainersvak. Aanvankelijk twee jaar als hoofdtrainer van Urk A1 (2e divisie) en daarna vier jaar als assistent-trainer bij het 1e elftal. Twee jaar geleden trad hij als hoofdtrainer in dienst bij DESZ Zwartsluis. Omdat Jeroen de intensieve TC 1-cursus gaat doen, heeft hij er voor gekozen om zijn contract bij DESZ niet te verlengen en nu eerst voorrang te geven aan de combinatie van cursus en assistentschap bij Flevo Boys.

Hechte groep met kwaliteit

De ontmoeting tussen Jeroen en de nieuwe hoofdtrainer Kevin Waalderbos werd door beiden als prettig, open en constructief ervaren. “We hebben er zin in om volgend seizoen gezamenlijk aan de slag te gaan bij Flevo Boys. De selectie is een hechte groep die goed kan voetballen en met plezier samen speelt. Dat is een stevige en solide basis om aan de slag te gaan met het voetbalbeleid van de club”, aldus Jeroen.

Investeren in opleiding

Eerder al liet Flevo Boys voorzitter Henderikus Oostra weten dat er veel meer aandacht zal komen voor opleiding en persoonlijke begeleiding van de eigen jeugd. Ook zal er geïnvesteerd worden in de opleiding van begeleiders en trainers en er zal gezocht worden naar een sterkere verbinding tussen de selectie-spelers en de jeugdopleiding. Uiteindelijk doel is dat de Flevo Boys jeugdspelers een grotere kans maken om door te stromen naar de selectie. Maar ook dat ze trots zijn op Flevo Boys en het een hele eer vinden om bij de selectie te komen en zich te mogen manifesteren op het hoofdveld en daardoor trouw blijven aan de club die ze zover heeft gebracht.

 

 

Door Flevo Boys - 7 februari 2018