Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Broekster Boys – Flevo Boys

Zaterdag 7 oktober, aanvang 14:30 uur
Sportpark Damwoude
Lytse Loane 124, 9104CJ DAMWALD

Jeugdspelers Flevo Boys naar BVO’s

Deze zomer maken verschillende jeugdspelers van Flevo Boys een overstap naar een BVO. Hun doel is uiteraard om daar te slagen. Mocht dat om welke reden dan ook niet lukken, dan sturen de BVO’s en Flevo Boys aan op een terugkeer naar Emmeloord.

Flevo Boys heeft van oudsher een goede jeugdopleiding. Scouts van verschillende BVO’s staan daarom geregeld langs de lijn. Deze zomer maken verschillende jeugdspelers een overstap naar een BVO. Hun doel is uiteraard om daar te slagen. Mocht dat om welke reden dan ook niet lukken, dan sturen de BVO’s en Flevo Boys aan op een terugkeer naar Emmeloord.

Tim Bruggeman was onze keeper van o9. Hij mag zich na een aantal proeftrainingen definitief melden bij PEC Zwolle waar hij in de o10 spelen. Volgens keeperstrainer Tjarco Elgersma van Flevo Boys een logische keuze. “Tim is leergierig en op zo’n jonge leeftijd al echt een keeper. Dus ik was niet verbaasd dat PEC Zwolle voor hem heeft gekozen.” Dat de keepers van Flevo Boys gewild zijn bij de BVO’s is een mooi compli ment voor de organisatie en de keeperstrainers. Naast Tim staan er namelijk nog enkele jeugdkeepers op de lijstjes van de BVO’s. Ook Deveny Huver, keepster van de jo15-1 gaat naar PEC  Zwolle. Afgelopen seizoen speelde ze al als meisje tussen de jongens.

 

Mauro den Breejen mag na een geslaagde proefperiode definitief naar sc Heerenveen. Daar gaat hij in de o11 spelen. Mauro is echt een talentje volgens bestuurslid voetbalzaken Joost Cornelis. “Verschillende BVO’s wilden hem graag halen. Hij is weliswaar klein van stuk, maar zo verschrikkelijk technisch.”

Marcel Schaapman droomde altijd al van een profcarrière. De eerste stap in die richting kan hij nu zetten bij sc Cambuur. Marcel speelde als eerste jaars o19 al enkele wedstrijden in het eerste elftal van Flevo Boys. Daarin liet hij zien over specifieke kwaliteiten te beschikken. Hoewel we Marcel liever hadden behouden voor Flevo Boys, zijn vooral ook trots dat er jeugdspelers van Flevo Boys de kans krijgen in het profvoetbal.

Door Flevo Boys - 19 juni 2020