Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – DETO Twenterand

Zaterdag 23 september, aanvang 14:30 uur
Sportpark Ervenbos

Jo19-1 vindt nieuwe trainer voor volgend seizoen

Flevo Boys A1 heeft een nieuwe trainer. Met ingang van komend seizoen zwaait Peter Wieseneker de scepter bij het hoogste jeugdelftal. Peter Wieseneker (41) in een interview met Mark Broersma.

Woont in Nunspeet, werkt als administratief medewerker en heeft bij een aardig rijtje clubs al diverse elftallen onder zijn hoede gehad. Als voetballer speelde hij in de jeugd van V.V. Hulshorst, later bereikte hij daar ook het eerste elftal en haalde hij er zijn trainersdiploma’s. Vervolgens stapte hij over naar Nunspeet en hij trainde later nog opleidingselftallen bij V.V. Zeewolde, VVOG en DVS’33. Uiteindelijk keerde hij als hoofdtrainer terug bij Hulshorst. Momenteel geniet hij nog van een sabbatical en straks wacht dus een nieuw avontuur bij Flevo Boys A1.
“Ik ben trainer geworden, omdat ik de jeugd wil opleiden, verder wil ontwikkelen en om te zorgen voor een stukje spelplezier. Je krijgt er ook veel voor terug. Ik vind het leuk om op het veld te staan en uiteindelijk wil je je daar ook in ontwikkelen. Ik ben vier jaar hoofdtrainer bij een kleine vereniging geweest en ben nu toe aan een grote vereniging met meer mogelijkheden. Na een goed gesprek te hebben gehad met Jan Mesu en Mark Leeflang werd mij gevraagd of ik A1 wilde gaan trainen en dat leek mij een mooie uitdaging.”

Ervaren
Hoofdopleiding Mark Leeflang is blij met de komst van Wieseneker. “Met Peter halen we een ervaren trainer in huis. Op het trainersvlak, maar ook als persoon, eentje die wel weet wat er te koop is. De gesprekken verliepen bijzonder plezierig. Peter weet wat hem te wachten staat, met O19 moeten we weer omhoog gaan kijken.”

Geen schreeuwer
“Ik probeer mijzelf altijd goed voor te bereiden voor de trainingen en wedstrijden. Ik ben ook geen schreeuwer, maar blijf meestal rustig. Soms dus ingetogen, maar wel met een stuk gedrevenheid en passie. Of ik nooit langs de kant sta te schreeuwen? Zeg nooit nooit, maar het zal niet elke week zo zijn. Voetbal moet voor mij vooral plezier zijn, maar ik speel ook zeker om te winnen.”

Uiteindelijk wil Wieseneker ergens als hoofdtrainer of assistent-trainer aan de slag, maar eerst wacht dus de klus bij Flevo Boys A1. Zijn doel bij A1 heeft hij ook al duidelijk voor ogen.

Ik hoop dat er een stukje plezier komt in de ontwikkeling van de jongens en dat ik kan bijdragen aan de doorstroming van een aantal spelers naar het eerste elftal.

“Er komt natuurlijk een stukje prestatie bij kijken, maar voor mij moeten plezier, ontwikkelen en opleiden vooropstaan.”

 

Door Maarten Liefting - 18 maart 2017