Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

SDC Putten – Flevo Boys

Zaterdag 23 februari 2019, aanvang 14:30 uur
Sportpark Putter Eng, Roosendaalseweg 111, 3882MN PUTTEN

Kampeernacht JO11-MO11 weer zo gezellig

Vrijdag 29 juni: 18.00 uur mooi weertje - prima team - attributen klaarzetten voor het sport-/spelgedeelte -inspectierondje snel gedaan en conclusie: LAAT ZE MAAR KOMEN DIE 29 ENTHOUSIASTE JO11-/MO11ers, WIJ ZIJN ER KLAAR VOOR.

En om 19.00 uur kwamen ze, veelal vergezeld van ouders/verzorgers en broertjes en zusjes.

Op veld 4 werden de tenten opgezet en dat ging vaak van een leien dakje. Wel moest er nog een hondententje omgewisseld worden voor een mensentent en was er één tent net iets te groot om het in één keer goed te krijgen. Maar rond 20.00 uur was die klus geklaard en waren kinderen en begeleiders bij elkaar in de kantine om te horen wat er allemaal ging gebeuren.

Allereerst werden er prijzen uitgereikt aan drie spelers die het beste hebben gescoord in de Doelpuntenactie die heeft gelopen van zaterdag 31 maart tot en met 31 mei jl. Winnaar is Quint Nieuwenhuis (JO11-8) geworden. Hij mag bij het  begin van het nieuwe voetbalseizoen naar sc Heerenveen en heeft dan een meet & greet met de spelers van het 1e elftal van sc Heerenveen en hij gaat penalty schieten.

Dean de Graaf is als 2e geëindigd en Kars Zoethout als 3e. Zij krijgen ook een meet & greet. Dean heeft ook nog een cap gekregen en Kars een Heerenveen sjawl. Sem van Eek was 4e geworden en hij kreeg een Heerenveen voetbal.

Daarna was echt de hoogste tijd om naar buiten te gaan. Hans Grovenstein had weer een mooi spelparcours uitgezet. Er waren 4 groepen kinderen met begeleiders. Jarno Busscher was gevraagd als keeper voor het penalty schieten en hij heeft dat weer met plezier gedaan. Wat hebben ze genoten en onvermoeibaar waren ze. Dat bleek wel toen het donker werd: voetballen, voetballen en nog eens voetballen en bijna niet naar binnen willen.

Het was al echt donker, alle kids waren al regelmatig van limonade en chips voorzien en er was nog even wat keiharde muziek gedraaid en toen startte DE speurtocht. Er was een leuke en spannende route uitgezet door een stukje Emmelerbos. De 1e vraag kregen ze al vóór vertrek en bij een goed antwoord kreeg iedere groep 2 letters. Onderweg waren er ook nog vragen te beantwoorden en de laatste vraag kwam in de kantine.

Bij alles goed had de groep 12 letters en daar moest een woord van gemaakt worden. Maar wat was dat woord??? Alle vragen gingen over VOETBAL en dit waren de letters: R O J F U C H N J I A F. Het duurde best even en na de hint J C waren ze er snel uit. Een groepje kinderen moest de volgende morgen weer vroeg aantreden voor een wedstrijd in Zwolle en daarom gingen ze thuis slapen.

Slapen in de tent was het volgende en dat had niet iedereen echt goed begrepen. Zo rond 05.00 uur wilden de eersten al weer gaan voetballen!!! Helaas ging dat feest niet door en werden dus toch nog wat slaapzakken opgezocht. Tot ca. 07.30 uur was het op veld 4 redelijk stil, maar daarna was het opstaan en rommel opruimen. Om 08.00 uur werd de beregeningsinstallatie weer aangezet en het was dus wel handig als voor die tijd je tent opgeruimd was. Dat is met enige hulp goed gelukt.

Inmiddels was de BCF omgetoverd tot een ontbijtzaal en de tafels waren voorzien van allerlei lekkers: croissants, krentenbollen, broodjes en allerlei soorten beleg. Rond 09.00 uur kwam de hele selectie en de staf van het 1e en gezamenlijk is er ontbeten. Toen nog een groepsfoto en rond 10.00 uur was het feest voorbij. Moe, maar voldaan gingen de spelers huiswaarts.

Gezien de reacties die wij van diverse ouders hebben gekregen, kunnen wij zeggen dat het een heel geslaagde kampeernacht is geweest. Op naar juni 2019 voor de volgende Kampeernacht.

De Activiteitencommissie bedankt iedereen die ons heeft geholpen en in het bijzonder Merel, Helena, Nina, Jarno, Angelique, Gregor, Wim, Mascha, Nynke, Trea, Aart en Hans. En de mensen van de barcommissie die – als altijd – weer paraat stonden. En tot slot natuurlijk het 1e elftal en hun staf.

Door Paula van der Woude - 11 juli 2018