Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – DUNO D

Zaterdag 4 mei 2019, aanvang 14:30 uur
Sportpark Ervenbos

Kevin Waalderbos: ‘Het voelt alsof ik hier al veel langer rondloop’

Met tien competitiewedstrijden in de Hoofdklasse B achter de rug en een bekerweekend voor de boeg is het een mooi moment om met trainer Kevin Waalderbos terug te blikken op zijn eerste maanden op de bank bij Flevo Boys. Een zesde plaats voor een promovendus is mooi, maar volgens de trainer liggen er nog genoeg verbeterpunten. ,,We moeten hongerig zijn naar meer.”

Door Mark Broersma

Kevin Waalderbos over zijn eerste maanden als Flevo Boys-trainer

Het vraaggesprek met Waalderbos vindt telefonisch plaats tijdens zijn autorit van Assen naar het trainingsveld in Emmeloord, ongeveer een uurtje rijden. ,,Bij mijn vorige club Be Quick 1887 was het twintig minuten, nu iets langer. Maar ik kom mijn tijd wel door hoor. Ik luister bijvoorbeeld naar podcasts. Die zijn soms voetbalgerelateerd, zoals gesprekken met verschillende trainers. Ik haal er wel inspiratie uit, het is een nuttige tijdsbesteding.”

De lange autorit geeft Waalderbos ook mooi de gelegenheid om terug te kijken op zijn eerste weken in Emmeloordse dienst. ,,Het voelt alsof ik hier al veel langer rondloop. Ik voelde mij heel snel thuis en heb veel nieuwe mensen leren kennen. Het was een warm welkom, daar ben ik heel blij mee.” Begin vorig jaar werd zijn overstap naar Flevo Boys bekend en dus had hij genoeg tijd om zich voor te bereiden om zijn nieuwe klus. ,,Ik heb Flevo Boys een aantal keer in de Eerste klasse gezien en je kon al zien dat er voetballend vermogen in de ploeg zat.” Waalderbos besloot niet als een olifant door de porseleinkast van zijn voorganger te gaan. ,,Als trainer heb je altijd eigen accenten, maar je moet vooral kijken naar de kracht van het team en daarop voortborduren. Vorig seizoen is het fantastisch gegaan met de bekerwinst en de promotie. Dus je moet niet te veel willen veranderen.”

Karakter

Zijn hoogtepunt bij Flevo Boys tot nu toe zoekt Waalderbos toch op voetbalgebied en niet in het Oktoberfest van afgelopen weekend, waar hij één van de aanwezigen was. ,,Haha, dat was wel heel waardevol. Maar als hoogtepunt ga ik voor de 1-1 bij DUNO, daar eindig je met negen man. De boys toonden karakter door toch dat punt te pakken. Dat gaf een voldaan gevoel.”

Flevo Boys schoot dit seizoen uit de startblokken en bezet na wisselvallige laatste weken de zesde plaats in de Hoofdklasse B. Voor een promovendus een prima resultaat, beseft ook Waalderbos. Al stipt de trainer wel al een aantal verbeterpunten aan. ,,In het begin was ik heel tevreden over de efficiëntie van onze aanval. De eerste kans was meteen een goal en verdedigend stonden we heel goed compact. Misschien is dat wat weggezakt en zijn we gemakzuchtiger geworden. Daar moeten wij de komende tijd aan werken. Die 1 of 2 procent extra geven, heb ik de laatste weken gemist. Het is nu aan ons om dat elke wedstrijd te brengen.”

Doel

Een doel voor dit seizoen, als het gaat om een plaats op de ranglijst, wil Waalderbos nog niet geven. ,,Wij willen zo snel mogelijk zoveel mogelijk punten halen, deze positie behouden en kijken wat er voor verbetering vatbaar is. Het is aan ons om niet tevreden te zijn met hoe we er nu voor staan, maar hongerig te zijn naar meer en dat een heel seizoen vol te houden.”

 

Door Flevo Boys - 7 november 2018