Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

KWOOT: Virtuele studio nu voor ieder bedrijf inzetbaar

De eerste corona-maanden dit voorjaar hebben de wereld op zijn kop gezet. Mogelijkheden voor fysieke bijeenkomsten zijn er sindsdien nauwelijks. Daardoor zoeken bedrijven naar alternatieven om hun boodschap tóch onder de aandacht te brengen, om bestaande en nieuwe doelgroepen aan zich te binden. “Wij verwachten dat de opkomst van webinars en online bijeenkomsten een blijvertje zijn. Daarom hebben we fors geïnvesteerd in een professionele virtuele studio met live streaming om de markt te kunnen bedienen”, aldus Koos in’t Hout van KWOOT communicatie en reclame in Dronten.

Kort nadat KWOOT communicatie & reclame in 2009 haar nieuwe kantoor aan de Oude IJssel in Dronten in gebruik nam, werd ‘de ruimte voor groei’ die het pand nog had, ingevuld met een studio voor fotografie en video. Na een kleine interne verbouwing verrezen er green-screen wanden en studio-lampen die weer nieuwe kansen boden voor verrassende videoproducties met animaties en leuke effecten. “We hadden al wel plannen, maar niemand kon in 2009 al vermoeden dat de studio zou uitgroeien tot een faciliteit voor webinars met live streaming, online product-presentaties en e-learnings”, aldus In’t Hout. Toch is het zover gekomen. “Mede door de corona-maatregelen, het niet doorgaan van beurzen en telersbijeenkomsten, staat onze nieuwe professioneel ingerichte studio meteen al in de belangstelling van tal van organisaties en bedrijven.” Nu bedrijven langzaam gewend raken aan de online-mogelijkheden, ondervinden we de voordelen ervan. “En…, blijven ze het gebruiken.”

Elk bedrijf haar eigen studio

De basis van de KWOOT-studio is een groene omgeving. Mensen die iets presenteren, worden in die omgeving gefilmd. Met geavanceerde software wordt alles wat groen is weggefilterd en worden de personen in een virtuele omgeving geplaatst. “Op die manier krijgt ieder bedrijf een kans om zijn eigen studio in te richten. Met een eigen indeling, logo, kleurstelling en uitvoering”, vertelt In’t Hout. De presentaties worden ondersteund met powerpoint presentaties, 3D animaties, filmpjes en live verbindingen met externe sprekers op locatie. En het is ook mogelijk om deelnemers aan de webinar vragen te laten stellen en mee te doen met een poll. “Je kunt het zo interactief maken als je wilt. Het zijn in feite TV-formats die via het internet ontsloten worden.” Naast de webinars vanuit de virtuele studio van KWOOT is het uiteraard ook mogelijk om op locatie webinars te gaan streamen.

Creativiteit komt boven drijven

KWOOT combineert de nieuwe techniek met een creatieve invulling van de producties. “Want onze combinatie van branchekennis, vakkennis en 32 jaar ervaring in communicatie leidt tot een verrassende invulling en uitvoering van presentaties, video’s en online bijeenkomsten. Iedereen die we laten zien hoe het werkt en wat er technisch mogelijk is, is meteen enthousiast en vertaalt de mogelijkheden naar de eigen organisatie. Het geeft ons veel voldoening als we zien hoe we hiermee de creativiteit bij mensen stimuleren in deze toch wel lastige tijd.”

Tino de Jong (art director) en Koos in’t Hout (directeur) van KWOOT communicatie en reclame in de nieuwe virtuele studio.

Door Jan Papma - 7 december 2020