Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Jubbega

Zaterdag 30 september, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos

Leden in beeld – de leden vertellen in juli/augustus

Dit zijn de laatste twee interviews en we sluiten hiermee de serie Leden in beeld af. Ook deze keer twee interviews tegelijk. Het woord is aan Maarten Mesu en Roelof Strikwerda.

Laatste voorstelrondje

Zie het interview van Maarten Mesu hieronder. Maarten gaf de pen door aan Roelof Strikwerda, speler van het 1e elftal van Flevo Boys.

1. Wie ben je? Hallo, ik ben Roelof Strikwerda.

2. Hoe oud ben je? 26 jaar.

3. Wat doe je: school/studie/werk? Na mijn HBO papiertje ben ik met veel enthousiasme gaan werken bij een strategisch Inkoopplatform Inbak/Indusource. We zijn gevestigd in Sneek.

4. Wat zijn je hobby’s (+ Flevo Boys natuurlijk)? Naast het voetballen, mag ik graag met vrienden vissen. Verder lust ik wel een biertje en ben ik niet vies van een beetje gezelligheid op zijn tijd!

5. Wat is je band/verhouding met Flevo Boys? Mijn band met Flevo Boys is hecht. Als Fries klikt het goed met de clubmensen van Flevo Boys. Het voelt voor mij als thuiskomen.

6. Wat houd je op dit moment (juni j.l.) bezig? Momenteel hebben we even geen trainen, dus is er meer tijd om andere sporten te beoefenen of om boeken te lezen. Even lekker uitrusten en genieten van een paar vrije dagen.

7. Hoe ziet je gemiddelde (zater)dag er nu uit? Eigenlijk probeer ik elke zaterdagochtend even iets van een duurloopje te pakken. Als het knap weer is, gaan we met vrienden het Sneekermeer op en lekker varen. Een klein koud koelboxje mee, wie doet je wat?

8. Wat miste je het meeste van Flevo Boys? Simpel gezegd, alles. Al enige tijd zijn onze zaterdagen, geen zaterdagen meer. Iedereen begrijpt mij als ik zeg dat je de geur van de kantine mist, een verkeerd getapte kan bier met iets teveel schuim, een muziekje of een hand op elkaars schouder. Ik mis het voetbal en alles wat daaromheen gebeurd.

9.Heb je nog een leuke foto/filmpje van je mooiste of laatste moment bij Flevo Boys? Filmpjes genoeg, maar voor sommige filmpjes zal ik eerst toestemming moeten vragen aan anderen en die gaan dat noooooit geven.;)  Maar een moment wat mij altijd zal  bijblijven is onze 0-4 beker overwinning op Urk en hoe we dit hebben gevierd!

10. En Maarten heeft deze vraag aan je gesteld: “Roelof, alweer een jaartje Flevo Boys eraan vastgeplakt. Ik ben toch wel benieuwd: hoe voelt het nou om als echte Fries om te turnen tot Flevo Boy? Wordt het niet eens tijd om naar Emmeloord te verhuizen?”  Haha, ik voel mij thuis in Emmeloord, maar ook jij weet hoe mooi Friesland is. Sneek heeft veel te bieden met zijn water en bruisende binnenstad. Daarvoor zou ik Sneek nooit willen verlaten :-).

Even kort voorstelrondje

1. Wie ben je? Maarten Mesu

Maarten werd door Huib van der Wal voorgedragen en heeft deze vraag aan Maarten gesteld: “Maarten, je gaat ongetwijfeld weer in het tweede voetballen. Wat wil je verder voor Flevo Boys gaan doen, nu en/of later?”.

Meteen maar de reactie van Maarten: “Bedankt voor de leuke woorden Huib. Grappig je herinneringen te lezen aan een elftal waar ook mijn vader nog actief in was. In de jaren dat ik in de selectie heb gezeten, heb ik ook nog met Jarno en Marc, zoons van Arie en Aart, mogen voetballen. Als kleine jongen kwam ik altijd al veel bij Flevo Boys en keek ik bij het eerste elftal. Huib wilde weten wat ik verder voor Flevo Boys wil blijven of gaan doen. De komende jaren ben ik van plan om in ieder geval nog lekker op niveau te blijven spelen. In de toekomst zou ik wellicht een elftal training willen geven of een andere rol binnen de vereniging willen vervullen. Flevo Boys is mijn club en daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Op korte termijn staat vooral het organiseren van het Oktoberfest op de planning 😉”.

2. Hoe oud ben je? 25 jaar

3. Wat doe je: school/studie/werk? Ik werk als Supply Chain Professional namens NRG-Office op interim-basis bij verschillende bedrijven in de food- en maakindustrie. Momenteel ben ik actief bij Veco Precision in Eerbeek; een bedrijf actief in precisiemetalen. 

4. Wat zijn je hobby’s (+ Flevo Boys natuurlijk)? De derde helft bij Flevo Boys, alles wat met voetbal te maken heeft, een drankje doen met vrienden en ik ga graag op wintersport. 

5. Wat is je band/verhouding met Flevo Boys? Ik ben vanaf mijn 5e actief lid en heb alle jeugdelftallen doorlopen tot aan drie jaar in het eerste elftal. Helaas ben ik nooit echt doorgebroken en speel ik inmiddels weer met veel plezier in het tweede. In de jeugd heb ik ook nog een aantal jeugdteams trainen gegeven. Flevo Boys is mijn club.

6. Wat houd je op dit moment (eind juni j.l.) bezig? Momenteel ben ik vooral druk met het verbouwen en opknappen van mijn nieuwe huis! Daarnaast kunnen we gelukkig weer trainen met het tweede elftal en hebben we de eerste wedstrijd(en) weer gespeeld. Verder voornamelijk aan het werk. 

7. Hoe ziet je gemiddelde (zater)dag er nu uit (zelfde periode) ? Toevallig hebben we eind juni de eerste wedstrijden tegen een andere clubs weer gespeeld. Normaal gesproken heb ik op zaterdag een mooie klus dag en vullen we de derde helft op een iets andere manier in. 

8. Wat miste je het meeste van Flevo Boys? Toch wel de wedstrijdspanning en het biertje na afloop in de kantine. Ook mis ik het om in het veld lekker te zeuren op Henry, onze spits. Dan doet hij dat ook erg graag terug. Uiteindelijk zijn we na afloop gelukkig weer vrienden. 

9. Wie moet de volgende zijn die deze vragenlijst moet invullen? Mijn ‘zwager’ Roelof Strikwerda uit Flevo Boys 1.

10. Heb je nog een leuke foto/filmpje van je mooiste of laatste moment bij Flevo Boys? Ik kwam deze foto tegen uit de oude doos! Dit was in de E1 van Flevo Boys. Lars & Niels zitten nog steeds bij mij in het team en ook met Marc Reussing heb ik nog veel jaren mogen voetballen. 

11. Wat zou je nog willen weten van diegene? Roelof, alweer een jaartje Flevo Boys eraan vastgeplakt. Ik ben toch wel benieuwd: hoe voelt het nou om als echte Fries om te turnen tot Flevo Boy? Wordt het niet eens tijd om naar Emmeloord te verhuizen?

Gepubliceerd op woensdag 18 augustus 2021

***** —– *****

De gebruikelijke voorstelrondjes.

1. Wie ben je? Aart Reussing

2, Hoe oud ben je? 59 jaar 

3, Wat doe je: school/studie/werk? Ik ben directeur- bestuurder van de Zonnebloemschool – Christelijk gespecialiseerd onderwijs.

4. Wat zijn je hobby’s (+ Flevo Boys natuurlijk)? Mijn vrouw kinderen en kleinkinderen, politiek, gezellig zitten of uitgaan, mijn werk en Flevo Boys natuurlijk.

5. Wat is je band/verhouding met Flevo Boys? Toen ik geboren ben in 1962 was mijn vader secretaris van Flevo Boys, dus eigenlijk kom ik, toen nog op het oude complex, al vanaf mij geboorte bij Flevo Boys. Ik ben toen ik +/- 8 / 9 jaar was bij Flevo Boys gaan voetballen, ik heb er jaren gespeeld in diverse teams o.a. ook in het eerste. Daarnaast heb ik van allerlei vrijwilligerswerk gedaan bij Flevo Boys, van leider, trainer, hulp (van Kees en Roeland) in de kantine tot sinterklaas, damesvoetbal en kaboutervoetbal. 

6. Wat houd je op dit moment bezig? Ik zit in het technisch hart van Flevo Boys en coördineer wat zaken van het G- voetbal.

7. Hoe ziet je gemiddelde (zater)dag er nu uit? Boodschappen doen, wandelen met de hond, oppassen op mijn kleinzoon en kijken bij de jeugd van Flevo Boys.

8. Wat mis je het meeste van Flevo Boys? Even gezellig in de kantine of BCF en de echte wedstrijdspanning.

9. Heb je nog een leuke foto/filmpje van je mooiste of laatste moment bij Flevo Boys?

Door Thijs en Chris werd aan Aart en Rien gevraagdWat zou je zeggen wanneer jouw (klein)kind heel graag bij de buren wilt gaan voetballen?”

Aart zijn antwoord is: “Ik hoop dat tegen de tijd dat Sepp gaat voetballen de jeugd van Flevo Boys en SCE samen met elkaar spelen.”

 

1. Wie ben je? RIEN YARI

2. Hoe oud ben je? 40 MAAR DAT ZOU JE NIET ZEGGEN😉🤣

3. Wat doe je: school/studie/werk? IK WERK ALS LEERKRACHT OP DE ZONNEBLOEMSCHOOL SPECIAAL ONDERWIJS. 

4. Wat zijn je hobby’s (+ Flevo Boys natuurlijk)? VOETBAL, TERRAS/KROEG/UITGAAN MET VRIENDEN (4e), BIOS, NATUUR IN, ORGANISEREN VAN LEUKE UITJES/EVENEMENTJES.

5. Wat is je band/verhouding met Flevo Boys? VANAF JONGS AF AAN BIJ GESPEELD EN ALTIJD BLIJVEN DOEN TOT OP DE DAG VAN VANDAAG SPELER/COACH.

6. Wat houd je op dit moment bezig? WERK (einde schooljaar), PRACHTIGE DOCHTER (2 jaar) EN EINDELIJK WEER VOETBALZAKEN.

7. Hoe ziet je gemiddelde (zater)dag er nu uit? EINDELIJK WEER BALLEN EN NA AFLOOP 3e HELFT.

8. Wat mis je het meeste van Flevo Boys? HEB GEMIST: KLEEDKAMERGEVOEL + 3E HELFT MAAR VOORAL OP HET VELD STAAN.

9. Heb je nog een leuke foto/filmpje van je mooiste of laatste moment bij Flevo Boys?

Gepubliceerd op woensdag 4 augustus 2021

***** —– *****

Even kort voorstelrondje

1.  Wie ben je?  Nick van Adrichem

2. Hoe oud ben je? 37 jaar

3. Wat doe je: school/studie/werk?  Medewerker Veehouderij op een bedrijf met 300 koeien en jongvee samen.

4. Wat zijn je hobby’s (+ Flevo Boys natuurlijk)? Duivensport en Flevo Boys inderdaad.

5. Wat is je band/verhouding met Flevo Boys?  2 jaar gespeeld in Flevo Boys 1 en meerdere malen ingevallen bij  Flevo Boys 2. 

6. Wat houd je op dit moment bezig? Mijn werk, de duiven, de Jeugdkeepers Flevo Boys en natuurlijk mijn gezin.

7. Hoe ziet je gemiddelde (zater)dag er nu uit? Bezig zijn met mijn werk. En ook met de duiven; spanning, want dat is wachten op de terugkomst van een wedstrijd en die kan variëren van 100 tot 750 km. 

8. Wat mis je het meeste van Flevo Boys? Wedstrijden op hoog niveau. 

9. Heb je nog een leuke foto/filmpje van je mooiste of laatste moment bij Flevo Boys? Een paar zelfs: de nieuwe keeper trainer en nog 2 foto’s  van de andere sport.

De nieuwe keeper trainer. 

 

Gepubliceerd op woensdag 21 juli 2021

***** —– *****

Cheveyo was in het voorjaar druk met andere zaken, vandaar dat hij nu aan het woord komt.

Even kort voorstelrondje

1. Wie ben je? Cheveyo de Wreede

2. Hoe oud ben je? 17 jaar.

3. Wat doe je: school/studie/werk? Ik ga naar Deltion Zwolle ( sport opleiding ) en werk in de horeca.

4. Wat zijn je hobby’s (+ Flevo Boys natuurlijk)? Ik voetbal vaak en game wel eens.

5. Wat is je band/verhouding met Flevo Boys? Ik voetbal er al een aantal jaren.

6. Wat houd je op dit moment bezig? Ik voetbal, train en game vaak in mijn vrije tijd. Anders had ik school, maar ik heb nu even vakantie.

7. Hoe ziet je gemiddelde zaterdag er nu uit? Ik heb nog steeds wedstrijden. En soms werk ik ook als ik de tijd heb. En anders doe ik gewoon iets anders leuks.

8. Wat mis je het meeste van Flevo Boys? De leuke dagen zoals de Familiedag.

9. Wie moet de volgende zijn die deze vragenlijst moet invullen? Mogne Kanté van Jo17-2. En mijn vraag aan hem is: “Heb je nog tips voor Flevo Boys?”

10. Heb je nog een leuke foto/filmpje van je mooiste of laatste moment bij Flevo Boys? Jeugdsentiment: leuke samenvatting van de wedstrijd SCE JO13-2GD tegen Flevo Boys JO13-4 van 15 april 2017


Gepubliceerd op woensdag 14 juli 2021

***** —– *****

Nu de vakantieperiode voor de deur staat en we hopen en verwachten dat we eind augustus weer starten met onze competities, sluiten we eind juli met deze rubriek. Deze maand komen er nog diverse bekenden en onbekenden aan het woord. Wij starten in juli met Patrick Helsdingen, voorzitter van de voetbalcommissie.

Even kort voorstelrondje

Bedankt Gezinus voor je mooie woorden in je interview van 16 juni j.l. De vraag van Gezinus aan Patrick: “Je bent nu trainer, leider, bestuurder en een allesregelaar, maar hoe lang duurde jouw spelerscarriére eigenlijk?” Het antwoord van Patrick: “Ik kan het alleen maar terug zeggen, als ik zie wat je allemaal doet voor de club met je mannen, groot respect!”

1.  Wie ben je? Patrick Helsdingen ben gehuwd met Anna en zijn ouders van 4 kinderen.
2. Hoe oud ben je? Ben 51 jaar
3. Wat doe je: school/studie/werk? Ik werk 18,5 jaar bij BOSCH Utiliteit en Industrie ketels.
4. Wat zijn je hobby’s (+ Flevo Boys natuurlijk)? Ben veel bij Flevo Boys en voetballen is hoofdzakelijk mijn hobby. Verder met mijn jongste zoon mee naar de keepersacademy van Sierd van der Berg, waar ik enorm van kan genieten en reizen met mijn gezin.
5. Wat is je band/verhouding met Flevo Boys? Ik ben jaren lang trainer geweest van veel lichtingen van E1 tot O23, keeperstrainer geweest en nu voorzitter van de voetbalcommissie geworden.
6. Wat houd je op dit moment bezig? Binnen Flevo Boys zijn we bezig de structuur anders in te vullen en te zorgen dat we de komende seizoenen meer gaan communiceren met trainers om de jeugd beter te maken. Belangrijk is hierin zelfregulatie van de kinderen en dat we met onafhankelijke ogen blijven kijken naar onze jeugd.
Erg jammer vind ik ook dat er jeugd is die ons mooie terrein kapot maakt en dat de goede onder de kwade moeten lijden. Wij zien de club groeien en wij hebben weinig plek om alle teams te kunnen laten trainen. Dat is echt enorm puzzelen. Er zal meer begrip en medewerking aan de leden gevraagd moeten worden om met elkaar de ruimtes te willen benutten die er is op de trainingsavonden.

7. Hoe ziet je gemiddelde (zater)dag er nu uit? Meestal ben ik rond 7:50 uur op de club. Ranja kannen klaar maken en uiteraard even met Cees, Roel en Gezinus met de werkploeg goedemorgen zeggen en lachen natuurlijk. Daarna gaan we lekker de velden langs om onze jeugd te bekijken en praten we met allerlei mensen. Als alle voetbal klaar is rond 16:30 uur doen we alle doelen vast met Joost en praten de dag nog door. Dan lekker naar huis na een heerlijke voetbal zaterdag!
8. Wat mis je het meeste van Flevo Boys? De saamhorigheid, en gezellig publiek langs de velden.
9. Wie moet de volgende zijn die deze vragenlijst moet invullen? Nick van Adrichem (Jeugd Keepstrainer).
10. Heb je nog een leuke foto/filmpje van je mooiste of laatste moment bij Flevo Boys?

E2


Jo19-1

11, Wat zou je graag aan Nick van Adrichem willen vragen? Of wat zou je nog willen weten van hem willen weten? “Nick, wat wil jij nog bereiken bij Flevo Boys?”

Gepubliceerd op maandag 5 juli 2021

***** —– *****

Door Paula van der Woude - 18 augustus 2021