Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Broekster Boys – Flevo Boys

Zaterdag 7 oktober, aanvang 14:30 uur
Sportpark Damwoude
Lytse Loane 124, 9104CJ DAMWALD

Leden in beeld – de leden vertellen in juni

Grote voetbalnamen komen in de komende weken aan ons voorbij tijdens het EK Voetballen 2020. Bij Flevo Boys hebben wij ook van die grote namen. Een naam, die ieder jaar zeker in beeld is, is die van Huib van der Wal. Hij is jaarlijks zeer betrokken bij de uitgave en belast met de reactie van De Presentatiegids, een uitgave van de BCF.

Even kort voorstelrondje

Leuk dat Hans Schipper mij heeft gevraagd. Actief zijn voor Flevo Boys geeft mij altijd een goed gevoel. Hans wilde weer meer weten over mijn jeugd bij Flevo Boys. Nou, dat was een geweldige tijd. Ik speelde in een talentvolle lichting, met onder anderen Wim Lenderink, Jelle van der Ploeg, Minne Eelkema en Steven de Groot. Ze hebben allemaal nog een korte of lange periode in het eerste gespeeld. Ik was de spits en doelpuntenmaker van dat team. Op mijn zestiende kwam aan deze mooie periode een einde en begon een boeiende tijd bij de grote mannen; ik maakte de definitieve overstap naar het eerste. Ik heb tot en met mijn 28-ste in het eerste gespeeld. Onder anderen met Wim van Essen, broer Arie, Gerrit de Jonge, Aart Reussing, Wim Lenderink, Jan Mesu. De voetbalkameraadschap blijft altijd.

 1. Wie ben je? Huib van der Wal, getrouwd met Lian Langedijk, vader van Hugo (31) en Marijn (29.
 1. Hoe oud ben je? 61 jaar.
 1. Wat doe je: school/studie/werk? Ik heb een journalistieke opleiding gehad, maar ben al meer dan dertig jaar zelfstandig tekstschrijver en uitgever. Ik geef promotiemagazines uit en schrijf onder meer boeken voor jubilerende bedrijven en voor personen/families die hun levensverhaal vast willen leggen. Ik ben ook de redacteur van onze presentatiegids.
 1. Wat zijn je hobby’s (+ Flevo Boys natuurlijk)? Lezen, geschiedenis, sport.
 1. Wat is je band/verhouding met Flevo Boys? Ik zie Flevo Boys als een gemeenschap. Een gemeenschap waar ik honderden mensen ken, waar ik me zeer thuis voel.
 1. Wat houd je op dit moment bezig? Vooral werk. Opdrachten binnenhalen, goed werk leveren, deadlines halen, etc. Veel meer is er nog niet te doen. Gelukkig kunnen we wel weer op vakantie. We gaan in ieder geval een weekend naar Texel en een week naar Genève, waar oudste zoon Hugo woont.
 1. Hoe ziet je gemiddelde (zater)dag er nu uit? Gewoon een vrije dag….
 1. Wat mis je het meeste van Flevo Boys? Wat volgens deze rubriek blijkbaar iedereen mist: de gezelligheid, het ontmoeten van voetbalvrienden.
 1. Wie moet de volgende zijn die deze vragenlijst moet invullen? Om even uit de kring van 60-plussers te breken: Maarten Mesu, een positieve clubjongen, die van Zwolle naar Emmeloord is (terug)verhuisd.
 1. Heb je nog een leuke foto/filmpje van je mooiste of laatste moment bij Flevo Boys?

  Ik vind dit wel een mooie foto, Flevo Boys 1 in 2009, mijn laatste seizoen in een vierjarige periode als teammanager. Een perfecte mix van talentvolle eigen jongens en positieve talentvolle spelers van buiten de polder. Yassine Assa ontbreekt overigens nog op deze foto. We promoveerden met dit team naar de Topklasse. Die zorgvuldige mix van eigen kweek en aangetrokken topamateurs is de kracht Flevo Boys. We zijn een van de weinige verenigingen in het land die al tientallen jaren op deze wijze op het hoge hoofdklasseniveau voetballen. Enkele honderden talenten uit Emmeloord en de polders hebben dit mogen beleven. Daar mogen we wel wat meer trots op zijn.
 1. Bedenk de 11e vraag die je graag aan de volgende zou willen stellen? Of wat zou je nog willen weten van diegene? Maarten, je gaat ongetwijfeld weer in het tweede voetballen. Wat wil je verder voor Flevo Boys gaan doen, nu en/of later?

Gepubliceerd op dinsdag 29 juni 2021

***** —– *****

Marc Klompe en Johan Zwiep hebben in deze serie in de maand mei de pen doorgegeven aan hun trainers Thijs Haaksma en Chris Jaspers.  Marc en Johan wilde graag van Thijs en Chris weten hoe is het om hen en hun team als G-elftal te trainen? Reden genoeg om hen aan het woord te laten. We stellen hen afzonderlijk graag aan u voor en Thijs opent deze keer.

 1. Wie ben je? Thijs Haaksma
 2. Hoe oud ben je? 38 jaar
 3. Wat doe je: school/studie/werk? Ik mag mij graag inzetten voor de jongeren van de Zonnebloemschool en het WAT! Project. Werken aan Toekomst.
 4. Wat zijn je hobby’s (+ Flevo Boys natuurlijk)? Sinds het begin van het “Coronatijdperk” heb ik waarschijnlijk net als velen, een racefiets gekocht. Ik mag graag met vrienden een rondje fietsen.
 5. Wat is je band/verhouding met Flevo Boys? Ik speel ongeveer 30 jaar bij Flevo Boys. En mag sinds 3 jaar elke woensdagavond 25 enthousiaste spelers trainen van het G-Team. Wanneer het kan, train ik met het 35+ team mee en hoop zo nu en dan met het 4e elftal mee te kunnen spelen.
 6. Wat houd je op dit moment bezig? Wij zijn bezig met de vraag: “Wie heeft affiniteit met onze doelgroep en komt ons begeleidingsteam assisteren tijdens de trainingen en wedstrijden van de twee G-voetbalteams?”
 7. Hoe ziet je gemiddelde (zater)dag er nu uit? Op de zaterdag ben ik veelal bezig met activiteiten met cliënten.
 8. Wat mis je het meeste van Flevo Boys? Het vers gemaaide gras en de slechte grappen in de kleedkamer of aan de toog.
 9. Wie moet de volgende zijn die deze vragenlijst moet invullen? Mijn collega’s en tevens Flevo Boys mannen in hart en nieren. Aart Reussing en Rien Yari.
 10. Heb je nog een leuke foto/filmpje van je mooiste of laatste moment bij Flevo Boys? Dat is een moeilijke, maar deze zijn wel de leukste en mooiste!


  Ons G-team

Team Zonnebloemschool

Het 4e!!!

 1. Bedenk de 11e vraag die je graag aan de volgende zou willen stellen? Of wat zou je nog willen weten van diegene? Aart en Rien: Wat zou je zeggen wanneer jouw (klein)kind heel graag bij de buren wilt gaan voetballen?

Antwoord op de vraag van Marc en Johan:
Thijs: Het leukste aan het trainen en begeleiden van het G-team is voornamelijk het enthousiasme van de spelers.  PLEZIER staat voor op. En met zo’n divers gezelschap is dat toch ook een hele mooie PRESTATIE.

En dan Chris / Christian.

 1. Wie ben je? Mijn naam is Christian Jaspers.
 2. Hoe oud ben je? Ik ben 37 jaar en woon in Kampen.
 3. Wat doe je: school/studie/werk? Ik werk voor ‘s Heeren Loo in Emmeloord als begeleider op verschillende locaties. De opleiding ‘Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen’ heb ik deze maand afgerond! Daarvoor heb ik jaren in de detailhandel gewerkt als leidinggevende. 
 4. Wat zijn je hobby’s (+ Flevo Boys natuurlijk)? In mijn vrije tijd mag ik graag vissen, spelletjes spelen vind ik leuk en met de hond wandelen. Een biertje op het terras vind ik ook heerlijk. Of even lekker voor een filmpie gaan zitten en Voetbal(Ajax)mag ook niet ontbreken. 
 5. Wat is je band/verhouding met Flevo Boys? Behalve het coachen van het G-team heb ik verder niet heel veel met Flevo Boys: mijn kinderen voetbalden zelfs bij ‘de blauwen’ 😉
 6. Wat houd je op dit moment bezig? Tot deze week was ik erg druk met het behalen van mijn opleiding. Verder ben ik blij dat we eindelijk de zon weer eens meer zien: op naar een zonnige en geweldige zomer!
 7. Hoe ziet je gemiddelde (zater)dag er nu uit? Om het weekend werk ik en in de andere weekenden gezellig met mijn kids en mijn vriendin of iets van bovenstaande hobby’s. Door de week wandelen we veel met de hond naast natuurlijk mijn onregelmatige (slaap)diensten.
 8. Wat mis je het meeste van Flevo Boys? Het is fijn dat de teams langzaam maar zeker weer lekker kunnen trainen en samenkomen. Als we ter afsluiting van het seizoen nog een wedstrijd of toernooi kunnen spelen zou dat wel leuk zijn!
 9. Wie moet de volgende zijn die deze vragenlijst moet invullen? Mijn collega Thijs wist nog 2 heren die we graag willen vragen de vragen in te vullen en daar sluit ik mij graag bij aan!
 10. Deze foto was ter afsluiting van het seizoen 18/19 en pakten we de 1e prijs met het C-niveau de eerste prijs op het Eindeloos toernooi!! Deze foto was samen met 3 jongens die wonen op de locatie waar ik ook werk.
 11. Bedenk de 11e vraag die je graag aan de volgende zou willen stellen? Of wat zou je nog willen weten van diegene? Ook deze laat ik aan Thijs over. Hoewel ik ook wel benieuwd ben hoe Aart het vindt om de ontwikkeling van een aantal jongens te zien die hij van dichtbij heeft meegemaakt bij de Zonnebloem en nu of in het verleden de stap naar Flevo Boys hebben gemaakt.

Gepubliceerd op donderdag 24 juni 2021

***** —– *****

Gezinus Cornelis, al heel lang dus een bekende naam bij Flevo Boys. Wij geven hem graag het woord.

1. Wie ben je? Gezinus Cornelis

2. Hoe oud ben je? Ik ben 70 jaar.

3. Wat doe je: school/studie/werk? Ik geniet nu al 5 jaar van mijn pensioen.

4. Wat zijn je hobby’s (+ Flevo Boys natuurlijk)? Klinkt een beetje simpel, maar Flevo Boys is eigenlijk mijn grootste hobby en dan vooral het klussen bij de club met de jongens van de Accommodatiecommissie en ook het omgaan met andere mensen rondom de club. Sommigen ken ik al bijna 50 jaar, beetje familie dus.😄

5. Wat is je band/verhouding met Flevo Boys? Ik ben in 1972 als speler gekomen en ben op mijn 56e gestopt: shirt werd te klein. Ik ben op latere leeftijd lager gaan spelen. Vooral in het team van John Franke was een geweldige tijd met veel goede voetballers om je heen, zoals John die veel hoger kon spelen, maar dat niet wilde. Derde helft ???😜 .
In 1983 samen met Gerrit Brem met het onderhoud van ons complex begonnen.
Nu ben ik al een aantal jaren het aanspreekpunt van de klusploeg, die nu uit 8 man bestaat.

6. Wat houd je op dit moment bezig? Dat alles gauw weer mag worden als voor de corona ellende en de kantine weer snel open mag gaan. Daarnaast toch wel de verandering in mentaliteit van sommige mensen/leden, bv het   omgaan met materiaal van de club en de vernielingen de laatste tijd op ons mooie complex.

7. Hoe ziet je gemiddelde (zater)dag er nu uit? Op zaterdagmorgen om 07:45 uur alles openen zoals hekken, deuren en ballenopslag. Om 08:00 uur koffie met mijn klusvrienden en ondertussen worden dan de klussen besproken en verdeeld. Om 12:00 uur einde klustijd, even een biertje samen en dan naar huis. Maar als de kantine weer open is om 17.00 uur even naar de stamtafel.

8. En wat mis je het meeste van Flevo Boys? De gezellige drukte op zaterdag en natuurlijk de sfeer in de kantine met de mensen van de bar- en keukenploeg, dat mis ik nog het meeste.

9. Wie moet de volgende zijn die deze vragenlijst moet invullen? Patrick Helsdingen. Deze man zie ik zo vaak op de club rondlopen, dat ik mij wel eens afvraag: “Is hij dat alweer of heeft die gozer soms een tweelingbroer die hier ook rondloopt 😂”. Prachtige man voor wie ik veel respect heb en die voor iedereen altijd klaar staat en een geweldige humor heeft.

10. Foto’s

2e Elftal – Promotiewedstrijd tegen HHC Hardenberg

Deze foto is gemaakt tijdens de aanleg van de pannakooi.

11. Mijn vraag aan Patrick: “Je bent nu trainer, leider, bestuurder en een allesregelaar, maar hoe lang duurde jouw spelerscarriére eigenlijk?”

Ik vond het heel leuk dat John Franke mijn naam heeft genoemd om ook deel te nemen aan deze serie; dank je wel, John.

Op de vraag van John Franke wat mij het meest is bij gebleven als speler is: “De promotie in Hardenberg met het 2e elftal naar de grote KNVB met een hele mooie ploeg. En de beslissingswedstrijd in een ver verleden als invaller bij het 1ste elftal voor heel veel publiek tegen Zuidvogels te Nunspeet. Volgens mij heb ik van de zenuwen ‘s morgens langer op het toilet gezeten dan dat ik gespeeld heb !!  Ha ha ha “.

Gepubliceerd op woensdag 16 juni 2021

***** —– *****

De eerste die aan het “woord” komt, is Hans Schipper.

1. Wie ben je? Hoi, ik ben Hans Schipper.

2. Hoe oud ben je? Geboren op 24-12-1947 in het dorp Bergentheim, gemeente Hardenberg, als oudste zoon van de dorpsbakker.

3. Wat doe je: school/studie/werk? Na de studiejaren en militaire dienst heb ik als onderwijzer gewerkt in Sibculo,  basisonderwijs vanaf 1970. Na 7 jaar was ik toe aan meer uitdaging en ben ik begonnen als bakker-ondernemer in Hoogeveen, een bakkerij met bezorgwijken.
Het ondernemerschap trok mij wel en zo kon ik een industriële bakkerijketen opzetten samen met mijn broer. Mijn broer vanuit Bergentheim en ik vanuit Hoogeveen en later vanuit Emmeloord. Als Schipper Brood mochten wij ons de grootste bakker van Nederland noemen, waarbij wij verschillende overnames hebben gedaan: zoals bakkerijen in Apeldoorn, Bant, Drachten en Balk. In 1999 kwam er een grote fusie tot stand en werd de organisatie Bakkersland opgericht en zo kwamen we ook in aanraking met het sponsorschap. Sponsoring die tot vorig jaar nog altijd doorging bij SC Heerenveen, Flevo Boys en natuurlijk V.V. Bergentheim met de A. Slot voetbaldagen. Niet altijd met Bakkersland/Schipper Brood, maar ook als Bakker Schat en Brood.net.

4. Wat zijn je hobby’s (+ Flevo Boys natuurlijk)? Mijn hobby’s zijn dan ook voetbal (passief) en meer actief zijn zwemmen, hardlopen, varen en een beetje golf spelen.

5. Wat is je band/verhouding met Flevo Boys? Mijn zaterdagen worden dan ook ingevuld met voetbal, waarbij inmiddels de jeugdselectie van de V.V. Jonathan in Zeist elke zaterdagmorgen de nodige aandacht krijgt in  verband met kleinzoon Ruben.

6 t/m 8. Wat houd je op dit moment bezig en hoe ziet je gemiddelde (zater)dag er nu uit? En wat mis je het meeste van Flevo Boys? Corona heeft natuurlijk ook bij mij daar een dikke streep doorgehaald, maar gelukkig konden we het op een andere manier invullen, te weten: recreëren op Texel met heel veel fietsen, maar wel op een e-bike hoor.
Uiteraard mis ik het sociale aspect van die voetbaldagen en daar kijk ik ook weer naar uit de bekende derde helft.

9. Wie moet de volgende zijn die deze vragenlijst moet invullen? De pen zou ik graag doorgeven aan Huib van der Wal, die ik in deze tijd beter heb leren kennen. Eerst vanuit Flevo Boys en later door met hem te werken aan mijn jeugdherinneringen in boekvorm. Met name ben ik geïnteresseerd naar zijn (jeugd)geschiedenis bij Flevo Boys.

Tot slot bedank ik Koos in ’t Hout voor het aanreiken van deze pen.

Gepubliceerd op woensdag 9 juni 2021

***** —– *****

Door Paula van der Woude - 29 juni 2021