Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys

Leden in beeld – de leden vertellen in juni

Ondanks de versoepelingen m.b.t. Covid-19 en de daaraan verbonden beperkte mogelijkheden om elkaar weer eens te zien en spreken, gaan we toch nog even door met de interviews met de leden van onze vereniging. Wij krijgen daarover telkens weer leuke reacties. Hans Schipper opent de maand juni.

De eerste die aan het “woord” komt, is Hans Schipper.

1. Wie ben je? Hoi, ik ben Hans Schipper.

2. Hoe oud ben je? Geboren op 24-12-1947 in het dorp Bergentheim, gemeente Hardenberg, als oudste zoon van de dorpsbakker.

3. Wat doe je: school/studie/werk? Na de studiejaren en militaire dienst heb ik als onderwijzer gewerkt in Sibculo,  basisonderwijs vanaf 1970. Na 7 jaar was ik toe aan meer uitdaging en ben ik begonnen als bakker-ondernemer in Hoogeveen, een bakkerij met bezorgwijken.
Het ondernemerschap trok mij wel en zo kon ik een industriële bakkerijketen opzetten samen met mijn broer. Mijn broer vanuit Bergentheim en ik vanuit Hoogeveen en later vanuit Emmeloord. Als Schipper Brood mochten wij ons de grootste bakker van Nederland noemen, waarbij wij verschillende overnames hebben gedaan: zoals bakkerijen in Apeldoorn, Bant, Drachten en Balk. In 1999 kwam er een grote fusie tot stand en werd de organisatie Bakkersland opgericht en zo kwamen we ook in aanraking met het sponsorschap. Sponsoring die tot vorig jaar nog altijd doorging bij SC Heerenveen, Flevo Boys en natuurlijk V.V. Bergentheim met de A. Slot voetbaldagen. Niet altijd met Bakkersland/Schipper Brood, maar ook als Bakker Schat en Brood.net.

4. Wat zijn je hobby’s (+ Flevo Boys natuurlijk)? Mijn hobby’s zijn dan ook voetbal (passief) en meer actief zijn zwemmen, hardlopen, varen en een beetje golf spelen.

5. Wat is je band/verhouding met Flevo Boys? Mijn zaterdagen worden dan ook ingevuld met voetbal, waarbij inmiddels de jeugdselectie van de V.V. Jonathan in Zeist elke zaterdagmorgen de nodige aandacht krijgt in  verband met kleinzoon Ruben.

6 t/m 8. Wat houd je op dit moment bezig en hoe ziet je gemiddelde (zater)dag er nu uit? En wat mis je het meeste van Flevo Boys? Corona heeft natuurlijk ook bij mij daar een dikke streep doorgehaald, maar gelukkig konden we het op een andere manier invullen, te weten: recreëren op Texel met heel veel fietsen, maar wel op een e-bike hoor.
Uiteraard mis ik het sociale aspect van die voetbaldagen en daar kijk ik ook weer naar uit de bekende derde helft.

9. Wie moet de volgende zijn die deze vragenlijst moet invullen? De pen zou ik graag doorgeven aan Huib van der Wal, die ik in deze tijd beter heb leren kennen. Eerst vanuit Flevo Boys en later door met hem te werken aan mijn jeugdherinneringen in boekvorm. Met name ben ik geïnteresseerd naar zijn (jeugd)geschiedenis bij Flevo Boys.

Tot slot bedank ik Koos in ’t Hout voor het aanreiken van deze pen.

Gepubliceerd op woensdag 9 juni 2021

***** —– *****

Door Paula van der Woude - 9 juni 2021