Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Jubbega

Zaterdag 30 september, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos

Leden in beeld – de leden vertellen in maart

Maart is bijna ten einde en wij hebben Ria Bos - Voetbalcoördnator Meisjes en Vrouwen - nog wat vragen gesteld. Lees hier hieronder haar reactie.

Debby de Vries, een van de geïnterviewden in februari, had een leuke en interessante vraag aan Ria Bos. Alle reden dus om Ria te interviewen.

1. Wie ben je? Ria Bos

2. Hoe oud ben je? 47

3. Wat doe je: school/studie/werk? Ik werk als begeleider bij Philadelphia aan de Kometenlaan. Hier wonen 19 mensen zoveel mogelijk zelfstandig in hun eigen appartement (waaronder 2 G voetballers Johan Zwiep en Marc Klompe.)

4. Wat zijn je hobby’s (+ Flevo Boys natuurlijk)? Mijn hobby’s zijn lezen, wandelen en voetbal. Ik ben voorzitter van de polderselectie, die inmiddels een mo14 en mo16 selectie laat voetballen met daarin geselecteerde speelsters uit NOP en Urk. Fijn om zo ook de meiden extra uitdaging te kunnen bieden.

5. Wat is je band/verhouding met Flevo Boys? Onze kinderen voetballen bij Flevo Boys: Rob in het 5e, Claudia in mo15-1 (of zijn daar begonnen- Thom speelt bij PECO18), mijn man John is scheidsrechter en ik ben 1 van de 2 coördinatoren van de mo/vr afdeling.

6. Wat houd je op dit moment bezig? Ik zie graag de wereld positief dus probeer vooral te kijken naar wat er nog wel kan. Op werk, thuis maar ook bij de voetbal. Ik zie mooie initiatieven samen trainen, oefenen tegen jo en gemixt. De meiden draaien mooi mee.

7. Hoe ziet je gemiddelde (zater)dag er nu uit? Op zaterdag waren er normaal 3 wedstrijden van onze kinderen en als het even paste, ook nog van andere mo/vr. En ’s middags het 1e. Voor nu is het kijken naar welke teams er spelen vanuit mo en die blijven volgen. De rest gaat helaas aan je voorbij.

8. Wat mis je het meeste van Flevo Boys? Volle velden met verschillende tenues. Het feit dat de zaterdag voor al onze kinderen weer een partijtje voetbal betekent. M.a.w. de gezelligheid op en om de velden. Bij Flevo Boys en/of in Zwolle.

9. Wie moet de volgende zijn die deze vragenlijst moet invullen? Carmen de Jong (aanvoerder mo15-1)

10. Heb je nog een leuke foto/filmpje van je mooiste of laatste moment bij Flevo Boys? 


Foto is aan het begin van onze start als coördinatoren met de hele mo/vr afdeling naar de Oranje leeuwinnen in Groningen. Zo hebben we nog veel meer leuke ideeën maar eerst weer gewoon voetballen…… En terugkijkend: wat is er veel gebeurd binnen mo en vr van kampioenschappen en promoveren naar de Hoofdklasse tot groei naar bijna 100 mo/vr leden (en er kunnen er nog veel meer bij dus meld je gerust aan). Maar ook de stafleden die bewust kiezen voor mo/vr en allen blij verrast zijn over hoe leergierig de meiden/dames zijn. Zo zie je het niveau groeien en het enthousiasme toenemen.

11. Bedenk de 11evraag die je graag aan de volgende zou willen stellen? Of wat zou je nog willen weten van diegene? Carmen: hoe bevalt het voetballen in een mo-team je? En hoe bevalt het voetballen bij de polderselectie?

En om antwoord te geven op Debby: mijn energie haal ik uit al het enthousiasme dat ik zie binnen en buiten de lijnen. Fijn om je zo met elkaar in te zetten voor “onze” club. Of zoals Christine (medecoördinator) en ik vaak bij mo/vr gebruiken #samensterk.

***** —– *****

Ons eerste interview in deze serie was in februari met Wout Jongman en Wout adviseerde ons om Joost Cornelis ook de vragenlijst voor te leggen. Bovendien wilde hij van Joost weten hoe zijn voetbalcarrière er uit heeft gezien. Joost heeft op beide vragen positief gereageerd.

Eerst het korte voorstelrondje

1. Wie ben je? 
Ik ben Joost Cornelis.

2. Hoe oud ben je? 
45 jaar

2. Wat doe je: school/studie/werk?
Ik ben brood/ banketbakker

3. Wat zijn je hobby’s (+ Flevo Boys natuurlijk)?
Tja, dat is Flevo Boys, Flevo Boys en Flevo Boys

4. Wat is je band/verhouding met Flevo Boys?
Ik ben bestuurslid voetbalzaken binnen Flevo Boys en daarnaast trainer van de 14-1. En verder verzorg ik samen met Thomas Hoeksema de materialen binnen de vereniging

5. Wat houd je op dit moment bezig?
Ondanks de vervelende situatie waar we op dit moment in zitten vanwege de corona, proberen we de leden zoveel mogelijk de kans te bieden om toch te blijven trainen en onderling te laten voetballen. Tot nu toe lukt dat nog aardig, maar we zien wel dat het steeds lastiger gaat worden met de motivatie bij de kinderen.

6. Hoe ziet je gemiddelde (zater)dag er nu uit?
Gelukkig mogen wij met de jeugd gewoon doortrainen, dus maandag en donderdag train ik met mijn team en zaterdag begint mijn dag om 9 uur, of ik fluit een wedstrijd of ik loop wat rond de velden om wat wedstrijden te kijken. Vanaf 12 uur is de 14-1 met nog wat andere teams bezig met een onderling toernooitje. Dat is rond 16.00 uur afgelopen en dan ruimen we de boel weer op en fiets ik weer naar huis. Heerlijk de hele zaterdag met voetbal bezig zijn.

7. Wat mis je het meeste van Flevo Boys?
De mensen, de wedstrijden tegen andere verenigingen.  De gezelligheid,  slap ouwehoeren met elkaar. Ik hoop echt dat wij na de zomervakantie weer gewoon kunnen los kunnen.

8. Wie moet de volgende zijn die deze vragenlijst moet invullen?
Kees Meuleman. Voor mijn gevoel is hij al 100 jaar het gezicht van de kantine van Flevo Boys. Als klein jongetje kwam ik al bij hem aan de bar om wat lekkers te kopen. En volgens mij ziet hij er nog steeds het zelfde uit, haha!

9. Heb je nog een leuke foto/filmpje van je mooiste of laatste moment bij Flevo Boys?

Deze foto is genomen direct na de bekerfinale in mei 2018 op Urk. Om dan in de bestuurskamer van Urk zo op de foto te gaan staan met het volledige bestuur was echt een mooi moment.

10. Bedenk de 11e vraag die je graag aan de volgende zou willen stellen?
Kees, hoe beleef jij deze tijd? Je bent nu meer thuis dan bij Flevo Boys terwijl dat ” vroeger” andersom was.

En hier is het antwoord op de vraag van Wout hoe de voetbalcarrière van Joost was.

Ik heb binnen de jeugd alle selectie teams doorlopen. Alleen ging het bij mijn 2e jaar in de 19-1 helaas mis. Er kwam een andere trainer (Henk Buimer) en die had een wat andere aanpak dan dat ik gewend was. Ik was een wat luie middenvelder en moest het in die tijd meer van mijn techniek hebben dan van mijn werklust. Ik kwam op de bank te zitten en ik was het daar absoluut niet mee eens. En toen heb ik besloten om per direct te stoppen. Op dat moment dacht ik als puber van 18 jaar dat dat het beste was, maar achteraf natuurlijk een belachelijke beslissing. Nu ik zelf al jaren jeugdtrainer ben, heb ik vaak aan dat moment terug gedacht. Henk Buimer had helemaal gelijk; hij was echt een top trainer en had ik mij toen maar anders gedragen. Dan had ik misschien wel iets meer uit mijn ” voetbalcarrière ” kunnen halen. Ik mocht mijn debuut maken bij het 2e als eerstejaars o19, maar door mijn eigen domme schuld heb ik dat nooit meer kunnen doortrekken. Ik ben uiteindelijk in een vriendenteam gaan spelen.

***** —– *****

Iedereen kan gevraagd worden en dat werd Bas Bakker ook; lees hier zijn reactie.

1.  Wie ben je?
hey hoi! Bas Bakker

2. Hoe oud ben je?
20 jaar

3. Wat doe je: school/studie/werk?
Ik studeer technische bedrijfskunde aan de hogeschool Windesheim en daarnaast werk ik bij MCM Marknesse als ik vrij ben.

4. Wat zijn je hobby’s (+ Flevo Boys natuurlijk)?
Naast Flevo Boys hou ik ervan om met vrienden activiteiten te doen en een biertje te drinken.

5. Wat is je band/verhouding met Flevo Boys?
Ik voetbal sinds de D’tjes bij Flevo Boys en voetbal nu in het eerste.

6. Wat houd je op dit moment bezig? 
Op dit moment zit ik veel achter mijn bureau om de online lessen te volgen van mijn opleiding. Ik hoop dit jaar mijn propedeuse te halen. Daarnaast ben ik weer blij dat we mogen trainen.

7. Hoe ziet je gemiddelde (zater)dag er nu uit? 
‘s Ochtends ben ik aan het werk. Daarnaast ben ik aan het sporten en spelletjes spelen met vrienden.

8. Wat mis je het meeste van Flevo Boys?
De voetbalwedstrijden en daarna gezellig met het team een biertje doen.

9. Wie moet de volgende zijn die deze vragenlijst moet invullen? 
Ron Janzen

10. Heb je nog een leuke foto/filmpje van je mooiste of laatste moment bij Flevo Boys? 
Ik heb zoveel leuke momenten meegemaakt dat ik geen keuze kan maken.

11. Bedenk de 11e vraag die je graag aan de volgende zou willen stellen? Of wat zou je nog willen weten van diegene? 
Ron, wat is jouw favoriete vis en waarom?

***** —– *****

1. Wie ben je?
Hoi! ik ben Noa Mesu.

2. Hoe oud ben je?
21 jaren jong.

3. Wat doe je: school/studie/werk?
Momenteel doe ik een bachelor Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

4. Wat zijn je hobby’s (+ Flevo Boys natuurlijk)?
Naast voetbal?! Skiën, wielrennen, af en toe naar de sportschool.
Daarnaast vind ik een biertje en/of wijntje drinken met vriendinnen in de kroeg of in de kantine heerlijk.

5. Wat is je band/verhouding met Flevo Boys?
Zelf voetbal ik al zo’n 10 jaar bij Flevo Boys. Daarvoor bracht ik al heel wat uren op de Ervenbos omdat mijn vader een aantal jaar  teammanager is geweest (en jaaaren geleden in het eerste voetbalde). Of ik stond langs het veld om bij mijn broer Maarten te kijken! Nu sta ik nog steeds graag langs de lijn om bij mijn vriend Roelof te kijken.

6. Wat houd je op dit moment bezig?
Op dit moment zit ik vooral heel veel in de boeken om hopelijk deze zomer mijn bachelor te halen. Tussendoor probeer ik af en toe wat te hardlopen en te fietsen. 

7. Hoe ziet je gemiddelde (zater)dag er nu uit?
Vooral heel saai in vergelijking met voorheen. Wat sporten, huishoudelijke klusjes en spelletjes met vrienden.

8. Wat mis je het meeste van Flevo Boys?
Niet hoeven nadenken wat je op een zaterdag gaat doen. Een potje voetballen, voetbal kijken en een biertje en patatje in de kantine. Maar ik  mis ook alle gezellige mensen bij de club: teamgenoten, trainer, toeschouwers, de mensen achter de bar. 

9. Wie moet de volgende zijn die deze vragenlijst moet invullen?
Mijn trainer Lambert-Jan! Al jaaaaren mijn trainer en de leukste ooit.

10. Heb je nog een leuke foto/filmpje van je mooiste of laatste moment bij Flevo Boys?


Het laatste Flevo Boys feestje, Oktoberfest!

Bedenk de 11e vraag die je graag aan de volgende zou willen stellen? Of wat zou je nog willen weten van diegene? (zo is iedere vragenlijst ook weer anders)
Ik heb nog wel een leuke vraag aan Lambert. Hoe kan het toch dat je al jaren trainer bent van een vrouwenteam, hoe hou je dat vol?!

Door Paula van der Woude - 29 maart 2021