Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Leden in beeld – de leden vertellen in mei

Bij Flevo Boys hebben wij heel veel mooie en leuke teams en spelers/speelsters en sommigen van die teams/spelers/speelsters laten regelmatig van zich horen. Zo ook ons G-team sr. Dit team heeft al heel wat toernooien gewonnen en die prijzenkast is meer dan gevuld. Wij geven daarom graag het woord aan de vaste gezichten: Johan Zwiep en Marc Klompe.

De heren kregen de gebruikelijke vragen en wij stellen ze graag uitgebreider aan u voor.

1 en 2. Wie zijn jullie en wat is jullie leeftijd? Johan Zwiep en ik ben 23 jaar. En ik ben Marc Klompe en ik ben 27 jaar.

3. Wat doe je: school/studie/werk?  Johan: ik werk voor de Philatalma, maar ik werk vooral op Wittesteijn en op Philahof (Hof van Smeden) in de keuken.
Marc: en ik werk bij Kinderboerderij Emmelerbos. Daar werk ik op de boerderijkant, maar ook in de keuken. En ik werk bij Klompe b.v. en daar rijd ik o.a. op de heftruck.

4. Wat zijn je hobby’s (+ Flevo Boys natuurlijk)? Johan- voetballen in het G-team bij Flevo Boys natuurlijk. Maar ook voetbal kijken op tv en straks weer het 1e. Ik houd ook van fietsen en darten. Max Verstappen kijken.
Mark- voetballen kijken op tv en straks weer bij 1e. Schaatsen kijken en wielrennen  op tv kijken. Formule 1 kijken naar Max.

5. Wat heb je met Flevo Boys: Johan: ik ben begonnen bij de Zonnebloemschool met voetbal en ging daarna voetballen in het G-team. Mijn vader is steward en van de EHBO op de zaterdag.
Marc: ik ben ook begonnen bij de Zonnebloemschool en heb daarna bij het G-team gespeeld. Maar ook mijn zus Jorien voetbalt bij Flevo Boys (vr1) en zij zit in de activiteitencommissie. Mijn vader is sponsor bij de BCF. Mijn moeder helpt ook mee bijna altijd bij een toernooi. En zij wast alle voetbalspullen.

6. Wat houd je op dit moment bezig? Johan: mijn werk. Ik vind het leuk dat ik op meerdere plaatsen kan werken. Maar ook de Corona: ik mis de gezellige sfeer en het bij elkaar zijn: onder andere de Familiedag en de kantine.
Marc- ik heb in november 2020 de sleutel van mijn appartement gekregen van de Kometenlaan. Maar door Corona ben ik ook regelmatig weer bij mijn ouders gaan logeren. Ik hoop dat iedereen gezond mag blijven, zodat ik lekker hier kan blijven op mijn eigen plekje.

7. Hoe ziet je gemiddelde (zater)dag er nu uit? Johan: als het mooi weer is naar buiten, maar verder tv (sport) kijken.
Marc voetbal op tv kijken en een rondje lopen. Gezellig maken op de Kometenlaan.

8. Wat mis je het meeste van Flevo Boys? Johan: Wat ik mis aan Flevo Boys is de gezelligheid, het biertje en patatje. Het samen zijn met allemaal bekenden.
Marc: ik mis de BCF , want daar ben ik veel met mijn ouders en natuurlijk de wedstrijden.

9. Wie moet de volgende zijn die deze vragenlijst moet invullen? Wij stellen onze trainers Thijs Haaksma en Chris als volgende voor om de vragen te beantwoorden.

10. Heb je nog een leuke foto/filmpje van je mooiste of laatste moment bij Flevo Boys?

Johan en Marc: Wij zijn al lang niet bij Flevo Boys geweest en er zijn geen toernooien meer gespeeld. Dit was bij het G-toernooi in 2019. Deze bekers en het voetbalfeest met lekker eten van onze sponsor Bij Ons in de Wellerwaard, dat missen we echt heel erg.

11. Bedenk de 11e vraag die je graag aan de volgende zou willen stellen? Of wat zou je nog willen weten van diegene? Onze vraag voor Thijs en Chris: Hoe is het om ons als G-elftal te trainen?

Een reactie naar Johan en Marc wordt door hen zeer op prijs gesteld en dit zijn de heren hun adressen:
Johan Zwiep – Kometenlaan 36 – 8303 CN Emmeloord
Marc Klompe – Kometenlaan 14 – 8303 CN Emmeloord

Gepubliceerd op woensdag 26 mei 2021

***** —– *****

Even in het voorstelrondje – Koos in ‘t Hout: net als meer sponsoren van de BCF ook als vrijwilliger verbonden met Flevo Boys

1. Wie ben je? Koos in ’t Hout, partner van Roeline en vader van Corné en Rianne

2. Hoe oud ben je? In 1962 geboren in Winschoten en in 1969 naar Flevoland gekomen

3. Wat doe je: school/studie/werk? Lekker creatief bezig zijn binnen KWOOT communicatie & reclame

4. Wat zijn je hobby’s (+ Flevo Boys natuurlijk)? Sport in het algemeen…, voetbal, wielrennen en Formule 1 in het bijzonder

5. Wat is je band/verhouding met Flevo Boys? Sponsor, het spelletje én de contacten met collega-ondernemers, daarnaast maak ik deel uit van een groep vrijwilligers die de communicatie voor hun rekening neemt

6. Wat houd je op dit moment bezig? Wanneer kunnen we weer verantwoord ‘normaal’ met elkaar omgaan en plezier maken?

7. Hoe ziet je gemiddelde (zater)dag er nu uit? Elke zaterdag zit ik 6 tot 7 uur op de racefiets (voor de liefhebbers: kijk maar op Strava…)

8. Wat mis je het meeste van Flevo Boys? De gezelligheid rond het veld en in de businessclub

9. Wie moet de volgende zijn die deze vragenlijst moet invullen? Hans Schipper, mijn sc-Heerenveen én Flevo Boys makker… (en beiden liefhebber van mooie auto’s ?)

10. Heb je nog een leuke foto/filmpje van je mooiste of laatste moment bij Flevo Boys? De ontlading na de winst in de tweede opeenvolgende bekerfinale tegen VEV’67

11. Bedenk de 11e vraag die je graag aan de volgende zou willen stellen? Of wat zou je nog willen weten van diegene? Beste Hans, kan jij eens omschrijven wat onvoorwaardelijke clubliefde voor jou betekent?

Gepubliceerd op zaterdag 15 mei 2021

***** —– *****

Even voorstellen – dé trainer van MO15-1

1.  Wie ben je? Ik ben John Franke, en ik ben de vader van Demi en Isèl. Ik woon samen met Merian van der Horst.

2. Hoe oud ben je? Ik ben 51 jaar oud.

3. Wat doe je: school/studie/werk? Ik werk nu nog bij Geesink Norba als projectmanager. Mijn projecten zijn investeringsprojecten, zoals nieuwbouw, renovatie, maar ook productieautomatisering. Per 1 juni ga ik beginnen aan mijn nieuwe uitdaging als operationeel bedrijfsleider bij Straalbedrijf Westerhof- duurzaam in kleur. Toevallig ook sponsor van Flevo Boys ?.

4. Wat zijn je hobby’s (+ Flevo Boys natuurlijk)?  Mijn hobby’s zijn: voetbal, golf, obstacle running, hardlopen, crossfit, skiën, sport kijken (eigenlijk alle sport ?) lezen, bbq-en, borrelen met familie en vrienden.

5. Wat is je band/verhouding met Flevo Boys? Ik ben hier vroeger zelf als kind begonnen met voetbal, en heb bijna alle jeugdteams wel doorlopen. Later ben ik gaan voetballen in het 6e, 3e en het 4e. Bij het 4e ben ik nog steeds betrokken, al zij het nu meer voor de gezelligheid.

6. Wat houd je op dit moment bezig? Eigenlijk geen bijzondere dingen. Corona maak ik me niet zo heel druk om, daar hebben we al genoeg “experts” voor. Ik ben momenteel meer bezig met het, op mijn werk overdragen van mijn projecten omdat ik een nieuwe baan heb.

7. Hoe ziet je gemiddelde (zater)dag er nu uit? Sinds ik weer trainer ben, is het meestal zaterdag ’s ochtends met de meiden van MO15-1 een wedstrijdje spelen. Daarna ga ik even naar huis, om wat andere dingen te doen, en dan, of weer naar Flevo Boys bij mijn maatjes van het 4e kijken, of ik ga golfen, of ik spreek af met mijn vrienden om even een biertje te doen.

8. Wat mis je het meeste van Flevo Boys? De drukte, de kantine, een volledige hoeveelheid trainingsballen, de wedstrijden en de gezelligheid met het 4e. Soms mis ik het zelf voetballen ook wel een beetje.

9. Wie moet de volgende zijn die deze vragenlijst moet invullen? Gezinus Cornelis. Buiten het feit dat ik het een ontzettend sympathieke man vind, heb ik ook enorm veel waardering voor al het werk dat hij voor de vereniging verricht, en al verricht heeft. Ik heb de eer gehad om een aantal jaren met hem samen te voetballen. Hij was toen al redelijk op leeftijd, maar kon nog makkelijk meekomen. We hebben samen geweldige wedstrijden gevoetbald. Een mooie tijd en een fijne vent.

10.  Foto’s

11. Vraag aan Gezinus: Welke voetbalherinnering/-wedstrijd is je het meest bijgebleven gedurende je voetbalcarrière?

En het antwoord op Carmen haar vraag: “Hoe vind je het om toch weer trainer te zijn van MO-15-1?” Doordat er een trainer wegviel, en Mark er alleen voor kwam te staan, ben ik direct weer ingesprongen. Het zijn toch een beetje “mijn meiden” hè? Ik vind het mooi om te zien dat deze meiden echt een hechte groep zijn geworden, die ieder jaar echt beter zijn geworden, en als team zo goed kunnen voetballen. Deze meiden houden van een dolletje op de training, maar kunnen ook de knop omzetten, en keihard trainen, geweldig! Het is mooi om hier weer deel van uit te maken.

Gepubliceerd op vrijdag 7 mei 2021

***** —– *****

Even kort voorstelrondje

1. Wie ben je? Ik ben Arjen Westerhof en getrouwd met Henny die vaak lootjes verkoopt aan de poort.

2. Hoe oud ben je? Mijn leeftijd is 79 jaar.

3. Wat doe je: school/studie/werk? Ik werk niet meer, maar moet wel vaak de aardappelen schillen en later weer op eten. 

4. Wat zijn je hobby’s (+ Flevo Boys natuurlijk)? Mijn hobby’s zijn: schaatsen, vissen, fietsen en tuinieren.

5. Wat is je band/verhouding met Flevo Boys? Ik ben nog steward bij het eerste elftal. Draai bij thuiswedstrijden van het eerste het Rad van Fortuin en wordt daarbij geholpen door verschillende dames die de loten verkoop. Actief met het klaverjassen. Tevens wil ik even vertellen dat Henny voor alle activiteiten voor de prijzen zorgt zodat jullie niet denken dat ik zoveel doe.

6. Wat houd je op dit moment bezig? Gezond blijven.

7. Hoe ziet je gemiddelde (zater)dag er nu uit? Ondanks alle beperkingen hebben we toch 2x in de week zo rond 17.00 uur einde werktijd (borreltijd) met de borrelnootjes.

8. Wat mis je het meeste van Flevo Boys? De uit- en thuiswedstrijden.

9. Wie moet de volgende zijn die deze vragenlijst moet invullen? Gerrit Brem. 

10. Heb je nog een leuke foto/filmpje van je mooiste of laatste moment bij Flevo Boys? Foto’s van mijn privé verblijf.

11. Bedenk de 11e vraag die je graag aan de volgende zou willen stellen? Of wat zou je nog willen weten van diegene?  Zeg Gerrit: wanner komt er snert met Hema worst? 

Het antwoord op de vraag van Kees Meuleman over klaverjasavond is: “Helaas Kees. Het is nu alleen klaverjassen op de computer. Maar ik mis de gezelligheid en de praatjes op de maandagavonden met de klaverjassers. Ik hoop echt dat we daarmee in september weer kunnen starten.”

Gepubliceerd op zaterdag 1 mei 2021

Door Paula van der Woude - 26 mei 2021