Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Marcel Schaapman gaat Flevo Boys missen

Na vijf jaar bij Flevo Boys stapt Marcel Schaapman (17) over naar de jeugdopleiding van Cambuur. Die keuze was uiteindelijk niet moeilijk: “Ik verwacht dat ik mezelf daar goed kan ontwikkelen.”

Schaapman speelde de laatste jaren in de hogere jeugdelftallen bij Flevo Boys, maar werd vorig jaar oktober vooral ‘bekend’ door zijn schitterende gelijkmaker in het eerste elftal tegen DETO Twenterand. Twaalf minuten voor tijd kreeg hij de bal voor zijn voeten en bleek de kruising het eindstation. Dat debuut beschrijft Schaapman als hoogtepunt van zijn periode bij Flevo Boys.

Opgelucht en blij

Een periode waar komende zomer dus een einde aan komt. Dan sluit Schaapman aan bij de Onder-18 van Cambuur in Leeuwarden. Na een stageperiode van drie trainingen en twee oefenwedstrijden, werd hij geselecteerd. “Echt verrast was ik niet, omdat de stageperiode voor mijn gevoel wel goed ging. Natuurlijk was ik opgelucht en blij.” Zijn teamgenoten bij Flevo Boys waren dat ook, blikt hij terug. “Zij feliciteerden mij.”

Niet lang getwijfeld

Voor Schaapman valt straks alles samen, want naast voetballen zal hij binnenkort ook zijn studie in Leeuwarden gaan volgen. Dat betekent echter niet dat hij meteen tekende bij het kruisje toen Cambuur hem vroeg over te stappen. “Ik heb er wel goed over nagedacht, omdat alles natuurlijk even anders is dan nu. Ik ga dan naar een nieuwe school, krijg een nieuw team. Maar uiteindelijk hoefde ik niet heel lang te twijfelen.”

Hoog niveau

Schaapman zegt goed opgevangen te zijn in Leeuwarden. “Mijn eerste ervaringen zijn goed. Het is een hoog niveau, daar word je zelf natuurlijk ook alleen maar beter van.” Bang dat het spelen bij een BVO moeilijker te combineren is met school en vrije tijd is hij niet. “Ik krijg een angepast studierooster zodat ik mag trainen wanneer ik moet trainen.” Zijn transfer naar Cambuur omschrijft Schaapman als een mooie stap. “Ik hoop natuurlijk veel te brengen, maar ten eerste hoop ik dat ik veel ga spelen. Ik ga op een hoger niveau spelen en ik verwacht dat ik mezelf goed kan ontwikkelen.”

Ik blijf bij Flevo Boys komen

De komende maanden legt Schaapman de focus op het goed afsluiten van zijn periode bij Flevo Boys. En daar zal hij ook komend seizoen, ondanks zijn avontuur in Friesland, nog vaak te vinden zijn. “Ik heb de tijd bij Flevo Boys als goed ervaren. Ik heb veel geleerd en heb veel vrienden bij Flevo Boys gekregen. Ik zal Flevo Boys blijven volgen, omdat er veel vrienden van mij spelen. Wanneer ik een keer vrij ben, zal ik zeker komen kijken.”

Door Flevo Boys - 9 februari 2020