Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – DETO Twenterand

Zaterdag 23 september, aanvang 14:30 uur
Sportpark Ervenbos

Meidenmiddag – ondanks regen – goed bezocht

In het kader van het 60-jarig jubileum van Flevo Boys organiseerde de jubileumcommissie op 8 maart jl. - niet geheel toevallig internationale vrouwendag - een aantal evenementen voor meisjes en dames.

De middag begon met een clinic voor de jongste meiden. Mark van de Zwaag (Partysports4Kidz) en een viertal meiden van de selectie van PEC Zwolle begeleidden 25 meisjes tot en met 12 jaar met diverse balvaardigheids- en techniekoefeningen. De tweede groep, die bestond uit meiden van 13 tot 16 jaar, werden begeleid door Mark (opnieuw) en Ana Galic en Desiree Woensdrecht van het Straatvoetbalteam. Mathijs Mellema (van Flevo Boys zelf) was hierbij als assistent aanwezig. Na afloop vertelden Ana en Desiré de meiden nog over persoonlijke leven en hun ervaringen bij het straatvoetbalteam in zowel de landelijke Dutch Street Cup competitie en hun internationale carrière bij het Homeless World Cup team.
Het enthousiasme bij beide groepen was erg groot en de reacties na afloop heel positief.

Via deze weg bedanken wij Mark, Mathijs én de meiden van PEC Zwolle en hun begeleider Jacco hartelijk voor hun inspirerende clinic en Ana, Desiré en Kees voor hun verhaal.

En, last but not least, alle enthousiaste meiden  die dit evenement hebben bezocht: super dat jullie dat er waren.

Wil je meer informatie over het Homeless World Cup programma kijk dan eens dit filmpje.

 

 

Door Paula van der Woude - 13 maart 2017