Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Moeizame overwinning op FC Burgum

Flevo Boys kende een goede eerste helft, maar vergat te scoren. Het had met rust zeker voor moeten staan. De tweede helft was niet goed, maar uiteindelijk werd er toch met 0-2 gewonnen.

Foto’s Annalies Klompe

Flevo Boys moest vandaag aantreden op het mooie complex van FC Burgum. De eerste minuten van de wedstrijd waren aftastend voor beide partijen. Na zo’n 10 minuten nam Flevo Boys het initiatief en ontstonden de eerste kansen. FC Burgum parkeerde de bus en Flevo Boys probeerde er doorheen te spelen. De eerste kans was voor Robin Zuidema. Thomas Potters gaf een mooie voorzet vanaf de linkerkant; Robin hoefde alleen zijn voet er maar tegenaan te zetten, maar dit lukte net niet.

Niet veel later ontstond een vergelijkbare situatie: nu kwam de voorzet van Robin Zuidema bij Thomas Potters. Thomas kwam 1 op 1 voor de keeper, maar de bal ging over. Dit was karakteristiek voor de eerste helft: FC Burgum verdedigde en Flevo Boys viel aan, maar vergat te scoren. De ploegen gingen rusten met een 0-0 stand. Gezien de kansen had Flevo Boys zeker met twee of drie doelpunten voor moeten staan.

Wel wist Flevo Boys te scoren in een mindere tweede helft

Bij aanvang van de tweede helft was Zuidema achtergebleven in de kleedkamer en was Younes el Ghamarti voor hem in het veld gekomen. Flevo Boys speelde echter in een veel te laag tempo en ging mee in het spel van FC Burgum. Waar Flevo Boys in de eerste helft wel kansen wist te creëren, lukte dat aanvankelijk niet in de tweede helft. Ook werd er niet van buiten het strafschopgebied geschoten; het enige schot kwam van Richard Stoelwinder. Na een kwartier spelen in de tweede helft moest Coen Hommema geblesseerd het veld verlaten. Wouter van der Velden verving hem.

Trainer Arjen Postma probeerde met nog een aantal wissels het tij te keren. Zo kwam Aran Nijboer voor Johan Tiems in het veld. Laat in de tweede helft was het dan toch raak voor Flevo Boys: Marc Reussing was meegekomen vanuit de achterroede en scoorde voor Flevo Boys de 0-1. Hierna werd Richard Stoelwinder nog gewisseld voor Bas Bakker. Uiteindelijk ging FC Burgum alles of niets spelen, waardoor er ruimte voorin kwam. Flevo Boys speelde de lange bal, hierdoor kwam Younes el Ghamarti alleen voor de keeper en speelde de bal over de keeper, wat de 0-2 opleverde. Dit was tevens de eindstand.

Door de overwinning staat Flevo Boys op een gedeelde eerste plaats met KHC,  Flevo Boys heeft een beter doelsaldo.

Volgende week speelt Flevo Boys thuis tegen ONS Sneek, aanvang 15.00 uur.

Door Peter Santbergen - 28 oktober 2023