Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Sparta Nijkerk – Flevo Boys

Zaterdag 26 januari 2019, aanvang 15:00 uur
Sportcomplex de Ebbenhorst

Een natte maar gezellige kampeernacht bij Flevo Boys

In het kader van het 60 jaar jubileum van Flevo Boys organiseerde de jubileumcommissie van vrijdag 30 juni op zaterdag 1 juli een kampeernacht voor de meiden en jongens van onder 11.  Ondanks dat dit evenement laat in het seizoen plaatsvond, kwamen hier toch nog bijna 30 kinderen op af.

Rond 19.00 uur kwamen de kinderen naar Flevo Boys. Er was een mogelijkheid om te kamperen op veld 4, maar gezien de weersvoorspellingen had iedereen zijn of haar tent thuisgelaten. Daarom werden de kleedkamers gebruikt om daar de slaapspullen neer te leggen.

Pannakooi en voetbalspellen

Op het hoofdveld was ondertussen de pannakooi opgeblazen en konden de kids alvast lekker ballen.
Matthias Frankema had een heel parcours met voetbalspellen uitgezet met (koninklijke) namen als penaltykoning, dribbelkoning, voetbaldarts, voetbalbowlen, voetgolf en slalom en was het gatendoek opgehangen. De kids werden in groepjes van vier gedeeld en om 20.15 uur konden we van start. Na elke 10 minuten wisselden de teams van plek en konden ze aan een nieuw spel beginnen.

Spokentocht

Onder het genot van de aanwezige muziek werd het parcours afgewerkt. Ondertussen was het gaan regenen, maar dat deerden de kids niet. Ze gingen gewoon vrolijk door. In de kantine stond de ranja en de chips al klaar en konden de kinderen zich daarna voorbereiden op een heuse spokentocht door het Emmelerbos.
Met “glow in the dark” bandjes was een lichtgevende en kleurrijke route uitgezet en onderweg konden de kinderen letters verdienen door opdrachten uit te voeren. Deze opdrachten werden gegeven door verklede mensen en dat was soms best spannend.

Verkiezing mooiste pyjama

Na afloop van de spokentocht werd de verkiezing “mooiste pyjama” gehouden, die glansrijk werd gewonnen door Iris de Boer. Hierna was het tijd om (een poging te doen om) te slapen in de kleedkamers. Rond 02.30 uur was iedereen (bijna) stil.

Ontbijten met spelers 1e elftal

Om 07.30 uur vond de begeleiding dat het alweer tijd was om op te staan. Dit laatste ging met veel herrie gepaard. Tijdens het ontbijt waren Tjisse, Richard, Aran en Gerard van heren 1 aanwezig. Daarna volgde nog een groepsfoto op de tribune als blijvende herinnering en konden de kinderen de kleedkamers opruimen.

Rond 9 uur werden de kinderen weer opgehaald door hun (groot)ouders en gingen ze moe maar tevreden naar huis.

Bedankt!

Via deze weg willen we allereerst alle deelnemers van JO11 en MO11 bedanken voor deze super gezellige nacht.
Verder bedanken we Mascha Rijckenberg voor de organisatie en begeleiding van deze kampeernacht en het doen van de nodige boodschappen, Matthias Frankema voor het bedenken, uitzetten en begeleiding van de spelletjes, Hans Grovenstein voor het beschikbaar stellen van de pannakooi en Joost Cornelis voor het klaarzetten van het materiaal.

Daarnaast willen we Wout, Ria, Mascha, Miranda, Juliën, Trea, Richard en Bert bedanken voor het begeleiden van de kinderen in de avond, nacht en/of tijdens het ontbijt. Met name dank aan Bert, die de kinderen hele duidelijke instructies kon geven (en die meestal ook succesvol opgevolgd werden).
Verder vergeten we onze fotografe Nynke Zoethout natuurlijk niet! Bedankt, Nynke! Zie hier het foto album.

Ook dank voor Ineke van Dorsser en Angelique Mulder voor hun bijdrage aan de spokentocht. Het broodjes voor het ontbijt werden gesponsord door Hendrik Schaap, jullie ook bedankt voor de vroege levering (07.30 uur)! Tevens dank aan de heren van het eerste elftal, nl. Tjisse, Richard, Aran en Gerard voor hun begeleiding bij het ontbijt.
En last but not least natuurlijk de mensen van de kantine: Afke, Herma, Rienk en Roel! Bij ieder evenement dat we hebben georganiseerd was er kantine personeel aanwezig. Fantastisch!
Wij vonden het wederom een super geslaagd evenement!

Namens de feestcommissie:
Paula van der Woude
André Mulder
Jorien Klompe
Harriët Schoenmaker

 

Door Paula van der Woude - 1 juli 2017