Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Winterstop

Nieuwe sloten op sportpark Ervenbos

Alle kleedkamers op sportpark Ervenbos krijgen deze week nieuwe sloten. Tot dat besluit kwam het bestuur van Flevo Boys twee weken geleden nadat waardevolle spullen uit kleedkamers zijn gestolen.

Afgelopen zaterdag was het wederom raak. “Er is aangifte gedaan bij de politie, daarmee hebben we het onderzoek tot opsporing aan hen overgedragen. We hebben alle medewerking toegezegd”, aldus Flevo Boys voorzitter Henderikus Oostra die overigens alle begrip heeft voor de woede en teleurstelling bij de spelers die hierdoor getroffen zijn.

Landelijk probleem

Hoewel een voetbalteam mag verwachten dat persoonlijke spullen in een afgesloten kleedkamer veilig liggen, is dat volgens Oostra al heel lang niet meer zo. In het Nederlandse amateurvoetbal is immers wekelijks sprake van diefstal van spullen. Recentelijk is het Flevo Boys nu dus twee keer overkomen. “Sleutels van kleedkamers worden in vertrouwen meegegeven aan leiders en trainers. Maar daarnaast zijn er ook kwaadwillende mensen die daarin een kans zien, tegen dat gedrag is weinig te doen.” Om die reden hangen in de kleedkamers ook bordjes waar Flevo Boys op het risico wijst van het achterlaten van waardevolle spullen in kleedkamers en de verantwoordelijkheid hiervoor.

Extra maatregelen nodig

Nieuwe sloten op alle kleedkamers is volgens Oostra een eerste stap. Aanvullend zullen er maatregelen worden genomen om bij te houden aan wie welke sleutel is meegegeven en dat deze ook weer ingeleverd is. Daarnaast zal bij de uitreiking van de sleutels van een kleedkamer een A4-tje worden meegeven waarop geadviseerd wordt om alle waardevolle spullen in een tas in beheer te geven aan een elftalbegeleider en/of ze mee te nemen naar het veld. “Het is heel vervelend dat het zo moet, maar we kunnen niet anders. Waterdichte garanties kunnen wij ook niet geven. We zullen als vereniging samen met onze leden en bezoekende teams er alles aan moeten doen om dergelijke situaties te voorkomen.”

Door Flevo Boys - 12 maart 2018