Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Broekster Boys – Flevo Boys

Zaterdag 7 oktober, aanvang 14:30 uur
Sportpark Damwoude
Lytse Loane 124, 9104CJ DAMWALD

Nieuwe talenten in eerste elftalselectie

In de persoon van Bas Bakker (18) krijgt een groot Flevo Boys-talent een plaats in de eerste elftal-selectie van het seizoen 2019-2020. De A-junior heeft diverse  keren meegetraind met het eerste en een goede indruk achtergelaten. In het komende seizoen zal hij zijn wedstrijden vooral spelen in het tweede en O23, om hopelijk in de (nabije?) toekomst een basisplaats in het eerste te veroveren.

Eigenlijk is Wesley Meijer ook een talent, alleen is hij al 29 jaar. Wesley maakte deel uit van de geweldige lichting met o.a. Frank en Arnoud Post, Jeffrey Meijer, Abdul Boundati, Jeroen de Groot en Timon Rorije, die in 2008 promoveerde naar de eerste divisie voor A-junioren. Wesley heeft door zijn baan als beroepsmilitair nooit optimaal kunnen trainen en spelen. Komend seizoen kan hij dit wel. Daardoor gaat deze ‘strijder’ ongetwijfeld nog een stap in zijn ontwikkeling zetten.

Keeper Fariz Mesud (23), Maarten Mesu (23), Abdessamad ‘Appie’ Boundati (21) en aanvaller Lars de Boer (19) blijven nog een jaar in de selectie. Ook van deze jonge spelers verwachten we nog stappen in hun ontwikkeling.

Henry Huijsmans, Richard Scholten en Jarno van der Wal verlaten de eerste elftal-selectie. Jarno gaat na de zomer in de Randstad zijn master doen. Henry en Richard zien we volgend seizoen terug als routiniers in het tweede, om daar met  hun persoonlijke en pedagogische kwaliteiten een mentorrol te vervullen voor de jonge talenten.

Door Paula van der Woude - 6 maart 2019