Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Winterstop

Oliebollentoernooi 2017

Voor het 1e Oliebollentoernooi hadden zich 7 teams opgegeven: één damesteam en zes herenteams. Om die reden werd gekozen voor een halve competitie in één poule.

Ieder team speelde 6 wedstrijden van 12 minuten. Omdat we gebruik maakten van 2 speelvelden op het hoofdveld was er weinig wachttijd voor alle teams tussen de wedstrijden door. Daarnaast hoefde geen enkel team 2 wedstrijden achter elkaar te spelen.

Onder de bezielende leiding van de scheidsrechters Jan Jongman en Jaap Jongejan werden de 21 wedstrijden van kwart over 12 tot kwart voor 4 afgewerkt. De wedstrijden verliepen zeer sportief en er was duidelijk sprake van onderling respect.

De prijsuitreiking werd verricht door onze voorzitter Henderikus Oostra en Marco de Jong. Elk deelnemend team werd even in het zonnetje gezet als ook onze scheidsrechters Jan Jongman en Jaap Jongejan. De nummers 1 t/m 3 werden getrakteerd op een aantal kannen/kratten bier (kratten was een verspreking van Henderikus).

Ondanks de motregen werd er erg enthousiast door de deelnemers gereageerd over de opzet van dit eerste Oliebollentoernooi. Dit bleek ook uit het feit dat alle deelnemende ploegen na afloop gezellig in de kantine bleven “hangen”. Misschien is, in combinatie met de succesvolle oliebollenverkoop, een traditie geboren en zien we bij een volgende editie meer deelnemende ploegen.

Hieronder de eindstand:

 

Door Paula van der Woude - 11 januari 2018