Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Broekster Boys – Flevo Boys

Zaterdag 7 oktober, aanvang 14:30 uur
Sportpark Damwoude
Lytse Loane 124, 9104CJ DAMWALD

Onze KAMPIOENEN

Ons overzicht van KAMPIOENEN is bijna compleet. A.s. zaterdag is de huldiging van al onze kampioenen tijdens de Familiedag. Neem daar maar even de tijd voor; wat een mooi resultaat voor en bij Flevo Boys.

Staat jouw team nog niet vermeld in dit mooie overzicht? Stuur dan een teamfoto naar webredacteur@flevoboys.nl en een stukje tekst van maximaal 150 woorden.

MO15-1

Al vanaf de zomerstop heeft Flevo Boys MO15-1 laten zien dat zij dé titelkandidaat waren in de 1e klasse; alle wedstrijden, alle wedstrijden, zowel beker als competitie, zijn met mooie cijfers gewonnen, uiteindelijk resulterend in 24 punten in de competitie, met 45 doelpunten voor en slechts 1 tegen. Op zaterdag 17 november heeft Flevo Boys MO15-1 het periode kampioenschap naar zich toe gehaald. Met een overtuigende 11-0 overwinning op d’Olde Veste MO15-1 heeft het team haar eerste plaats zeker gesteld voor de rest van het najaar. Met gezonde spanning, maar vooral vechtlust hebben de meiden hun positie bewezen.

JO15-5

Aan het begin van het seizoen zijn we gestart met een groep van 16 fanatieke jongens die er ontzettend veel zin in hadden. Bijna ieder training op maandag en woensdag was het complete team aanwezig.
Voor de winterstop hebben we de basis gelegd voor hetgeen we na de winterstop hebben laten zien. Alle jongens zijn enorm vooruit gegaan en het plezier bleef maar groeien. Dit resulteerde in een terecht kampioenschap.
De laatste wedstrijden ging het nog om sc Emmeloord, RKO en Flevo Boys. De twee overgebleven concurrenten verspeelden punten en wij bleven winnen. In de wedstrijd tegen RKO kon het thuis dan ook afgemaakt worden. En de boys lieten zien de terechte kampioen te zijn door RKO met 7-0 naar huis te sturen.

JO10-2

Op woensdag 22 mei is JO10-2 kampioen geworden! Een ontzettend leuk en variabel team. Onder de leiding van trainer/coach Maarten Vink werd er lopende de competitie steeds beter gevoetbald. Het samenspel werd steeds beter en ook individueel werden de jongens steeds sterker!

Uit tegen Wolvega werd het uiteindelijk 1-9 voor Flevo Boys. KAMPIOEN!! Het 8ste doelpunt deze avond was tevens het 100ste doelpunt wat ook uitgebreid gevierd werd! Na het fluitsignaal was het nog lang onrustig in Wolvega en omstreken.! Alle supporters bedankt voor jullie aanwezigheid. Onze invalspeler Pepijn Weerstand willen we bij deze ook nog bedanken voor zijn bijdrage aan dit kampioenschap!!

Mannen we zijn trots op jullie!

Maarten en Jonathan

Foto v.l.n.r. Jamy Kurvink, Amien Zeriouh, Daan Vink, Maarten Vink (Coach), Jonathan Rorije (leider), Stijn de With, Aran Rorije, Jarno Pouwels, Stan Hornstra. Onder: Rowy Vredebregt.

JO8-1

Een super jaar is het voor JO8-1. Een heel leuk team dat zie je meteen.
Voor de winterstop in de 1e klasse, lieten zij zich door de tegenstanders niet verrassen.
De tweede helft van dit seizoen werd JO8-1 in de Hoofdklasse onofficieel kampioen.
De weg naar de beker ging ook erg goed, de punten tegen de tegenstanders vielen in overvloed.
Goed spel en een leuk team zijn de juiste ingrediënten, JO8-1 verdient daarom onze complimenten. Vandaag was het zo ver, de bekerfinale in Zuidwolde.
Hier was goede tegenstand maar het was JO8-1 van Flevo Boys die de bal goed rolde.
Alles gewonnen met mooi voetbal en goed samenspel waren ze in hun doen.
JO8-1 van Flevo Boys zijn terecht kampioen!

Dank voor dit mooie voetbalseizoen, niet alleen aan de spelers maar ook aan de trainers.

JO15-2

Na het winnen van het 10-dorpen toernooi, de dag nadat we officieel voorjaarskampioen werden, zit ik met een trots gevoel dit stukje te typen. In augustus 2018 start het seizoen met 15 jonge gretige voetballers: 3 eerstejaars en 12 tweedejaars spelers. Na een aantal oefenwedstrijden, veel gesprekken over wensen en verwachtingen en het maken van teamafspraken vond iedereen zijn positie in ons 4-3-3 systeem. Zo konden we los in de eerste klasse.

Op 8 december 2018 hadden we op het hoofdveld van Sportclub Emmeloord al het kampioenschap kunnen pakken. Daarvoor was winst nodig. De druk was echter te groot en we konden daar (nog) niet goed mee overweg. Het werd 1-1 en we bleven achter met een enorme kater. Met een uiteindelijke derde plek werden we toch ingedeeld in de eerste klasse promotiepoule.

Januari 2019, bezinnen en opnieuw beginnen. De focus was goed, mentaal waren we gegroeid, er was weinig last van blessures en er was wederom 100% opkomst tijdens de training en wedstrijden, waar elke speler elke week speeltijd kreeg. En last but not least, het teamgevoel was top! Al snel stonden we bovenaan en gelukkig werkte dat niet verlammend. Met een lange constante reeks gewonnen wedstrijden sleepten we zeer verdiend het kampioenschap binnen. 11 wedstrijden-30 punten-41 goals voor-11 goals tegen. En als kers op de taart dus de winst van het 10-dorpen toernooi.
We hebben prachtige wedstrijden gespeeld. Veel gelachen en ook veel geleerd. Al met al een zeer geslaagd seizoen met deze heerlijke groep.

JO15-3


Flevo Boys JO15-3 overtuigend Kampioen !
Aan de voorbereiding had het zeker niet gelegen: alles was tot in de puntjes voorbereid om het aanstaande kampioenschap voor de mannen van trainer/coach Paul Pettinga te kunnen vieren. Gebak, champagne, rookpluimen en medailles stonden klaar !! Nu alleen nog even de wedstrijd winnen tegen de nummer 3 Alcides uit Meppel. Met 24 punten uit 9 stond JO15-3 al stevig aan kop.
In de eerste helft ging de wedstrijd nog gelijk op: in de 18e minuut werd de score geopend. en was de 1-0 voorsprong een feit. Daarna ontstonden nog een paar goede kansen, maar het bleef bij een magere voorsprong toen scheidsrechter De Ruiter voor het rustsignaal floot.
In de 2e helft gingen alle remmen los bij onze boys, werkelijk geen kans bleef onbenut bij prachtig veld- en combinatiespel, afgewisseld met diepe splijt passes. In vlot tempo liepen de boys uit naar een comfortabele 4-0, waarna de eerste rode rookpluimen voorzichtig werden ontstoken. De gasten uit Meppel deden vervolgens iets terug door 4-1 te scoren, maar onze toppers trokken daarna nog even alle registers open. Met de 5-1 werd Alcides volledig weggezet door fraai teamspel. En na een mooie solo werd de wedstrijd definitief beslist 6-1. Het toetje mocht uiteindelijk goed smaken na een werkelijk fantastische laatste goal werd het kampioenschap ingeluid. 7-1 !!
Tijd voor de felicitaties, taart en champagne voor de 15 koppige selectie. Het bleef nog lang onrustig op Sportpark Ervenbos.

JO12-3

Onder barre winterse omstandigheden en met windkracht 10 wordt in december in Sneek het winterkampioenschap door JO12-3 behaald (en gevierd !). De jongens presteren het om ongeslagen deze competitiehelft door te komen, een fantastische prestatie ! Daarnaast worden ook alle bekerwedstrijden gewonnen, wat resulteert in een finaleronde op 1 juni.

JO12-4

Na een moeilijk begin met veel ups en downs is JO12-4 in de loop van 2018 tot een echt team uitgegroeid dat af en toe zelfs tiki taka-voetbal liet zien. Toeschouwers/begeleiders hebben dan ook geregeld leuke en spannende wedstrijden kunnen aanschouwen met uiteindelijk op 8 december jl. een dik verdiend kampioenschap van de najaarscompetie tot gevolg.

Namen bij de foto (van links naar rechts): Arton, Justen, Mohamed, Abdul Hamit, Sander, Muslim, Jurre en Armin

Liggend/geknield: Delano en Ryaan.

Flevo Boys 4

De weg naar het kampioenschap van Flevo Boys 4

Tijdens een weekend in de zomer bij Brennels werd de basis gelegd voor dit succesvolle seizoen. In een leuke competitie met tegenstanders uit de polder of net daarbuiten, was al snel duidelijk dat wij een kampioenskandidaat waren in deze vierde klasse. Ondanks deze grote druk werden wij met goed veldspel en mooie uitslagen ongeslagen herbstmeister.
Na de winterstop begon de motor echter wat te happeren. De wedstrijden werden minder makkelijk gewonnen en tegen VENO 2 werd er gelijkgespeeld. Desondanks mocht de trainer Michel Willems blijven. Tijdens een weekend in Liverpool werden de koppen bij elkaar gestoken en ging het nadien weer voortvarend. Op 4 mei na een 5-3 overwinning tegen SV Ens 2 werd het kampioenschap dan ook definitief binnengehaald. Als selectie kijken we terug op een mooi seizoen, waar plezier en prestaties geweldig samen gingen.

JO19-1

Met deze talentvolle groep in hoofdklasse was het al snel duidelijk dat we een maat te groot waren. Met bijna 100 doelpunten voor en nagenoeg geen verliespunten, zijn de jongens afgelopen zaterdag al kampioen geworden. Een groep, waar wij in de toekomst hopelijk een aantal jongens zullen gaan zien aansluiten bij Flevo Boys 1. Wij willen ouders, Flevo Boys, Rico, Nico, Henk en Bertus danken voor hun bijdrage. En natuurlijk is het speciaal dat succescoach Erik Stolte weer een kampioenschap pakt en maakt als trainer, en vooral spelers beter maakt. Wij wensen hem veel succes en hopen dat hij snel weer bij Flevo Boys op de velden loopt!

JO11-3

Zaterdag 11 mei en het is vroeg: 07.45 uur. De JO11-3 van Flevo Boys staat op het veld en ze zijn klaar voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar. De interne topper tegen de JO11-4 staat op het programma. Bij winst is de JO11-3 verzekerd van het kampioenschap in de 3e klasse-6.

Het is prachtig voetbalweer, een lekker zonnetje staat aan de lucht en het gras is nog vochtig van de dauw. De scheidrechter fluit voor het begin en de jongens starten wat nerveus aan de wedstrijd. Vlak voor de kleine rust dan toch de openingstreffer van de JO11-3. Door deze treffer valt er een last van vele schouders en wordt er gemakkelijker gevoetbald. Het resultaat: een uitstekende 1e helft en een ruststand van 3-0.

Na de rust drong de JO11-4 gelijk aan en werden ze gevaarlijk. Dit resulteerde in een tegentreffer, 3-1. Gelukkig lieten de spelers van de JO11-3 hun koppies niet hangen en werd gelijk de aanval weer ingezet. Na een snelle 4-1, volgden al spoedig ook de 5-1 , de 6-1 en vlak voor het eind ook nog de 7-1,  de uiteindelijke eindstand. Tussendoor werd ook zelfs nog een goal afgekeurd vanwege vermeend hands, maar dit mocht de pret niet drukken. Na het laatste fluitsignaal sprong iedereen elkaar in de armen en werd het verdiende kampioenschap uitbundig gevierd.

Namen bij de foto (van links naar rechts): Beau, Jurre, Mark, Jesper en Quint, gehurkt: Yerven en Olav, liggend: Lars, Damian en Stef

JO13-2

 

Zaterdag 4 mei is Flevo Boys JO13-2 in en tegen Steenwijk kampioen geworden na een moeizame 3-3. Dat ene punt was al genoeg voor het kampioenschap in de 1e Klasse. De boys kunnen in de laatste 2 wedstrijden niet meer ingehaald worden.
Dat er veel spanning in de benen zat, was de 1e helft wel duidelijk. De ploeg voetbalde moeilijk en onder hun gebruikelijke niveau. De 0-1 was ook eigenlijk tegen alle verhoudingen in, maar het doelpunt was wel wonderschoon. Een buitenspel doelpunt voor Steenwijk zorgde voor een terechte 1-1 ruststand.
Na de rust werd er orde op zaken gesteld en de boys liepen uit  naar 1-3. Twee late goals, waarvan één eigen goal, gooiden echter geen roet in het eten en na het laatste fluitsignaal was het kampioenschap daar.

 

Door Paula van der Woude - 19 juni 2019