Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Excelsior 31′ – Flevo Boys

Zaterdag 25 mei 2019, aanvang 14:30 uur
Sportpark De Koerbelt, RIJSSEN

Onze KAMPIOENEN

De eerste kampioenen van dit voetbaljaar zijn er al; sommigen al een tijdje, anderen sinds afgelopen weekend. Is jouw team ook kampioen geworden? Stuur dan een teamfoto naar webredacteur@flevoboys.nl en een stukje tekst van maximaal 150 woorden.

JO12-4

Na een moeilijk begin met veel ups en downs is JO12-4 in de loop van 2018 tot een echt team uitgegroeid dat af en toe zelfs tiki taka-voetbal liet zien. Toeschouwers/begeleiders hebben dan ook geregeld leuke en spannende wedstrijden kunnen aanschouwen met uiteindelijk op 8 december jl. een dik verdiend kampioenschap van de najaarscompetie tot gevolg.

Namen bij de foto (van links naar rechts): Arton, Justen, Mohamed, Abdul Hamit, Sander, Muslim, Jurre en Armin

Liggend/geknield: Delano en Ryaan.

Flevo Boys 4

De weg naar het kampioenschap van Flevo Boys 4

Tijdens een weekend in de zomer bij Brennels werd de basis gelegd voor dit succesvolle seizoen. In een leuke competitie met tegenstanders uit de polder of net daarbuiten, was al snel duidelijk dat wij een kampioenskandidaat waren in deze vierde klasse. Ondanks deze grote druk werden wij met goed veldspel en mooie uitslagen ongeslagen herbstmeister.
Na de winterstop begon de motor echter wat te happeren. De wedstrijden werden minder makkelijk gewonnen en tegen VENO 2 werd er gelijkgespeeld. Desondanks mocht de trainer Michel Willems blijven. Tijdens een weekend in Liverpool werden de koppen bij elkaar gestoken en ging het nadien weer voortvarend. Op 4 mei na een 5-3 overwinning tegen SV Ens 2 werd het kampioenschap dan ook definitief binnengehaald. Als selectie kijken we terug op een mooi seizoen, waar plezier en prestaties geweldig samen gingen.

JO19-1

Met deze talentvolle groep in hoofdklasse was het al snel duidelijk dat we een maat te groot waren. Met bijna 100 doelpunten voor en nagenoeg geen verliespunten, zijn de jongens afgelopen zaterdag al kampioen geworden. Een groep, waar wij in de toekomst hopelijk een aantal jongens zullen gaan zien aansluiten bij Flevo Boys 1.

Wij willen ouders, Flevo Boys, Rico, Nico, Henk en Bertus danken voor hun bijdrage.

En natuurlijk is het speciaal dat succescoach Erik Stolte weer een kampioenschap pakt en maakt als trainer, en vooral spelers beter maakt. Wij wensen hem veel succes en hopen dat hij snel weer bij Flevo Boys op de velden loopt!

JO11-3

Zaterdag 11 mei en het is vroeg: 07.45 uur. De JO11-3 van Flevo Boys staat op het veld en ze zijn klaar voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar. De interne topper tegen de JO11-4 staat op het programma. Bij winst is de JO11-3 verzekerd van het kampioenschap in de 3e klasse-6.

Het is prachtig voetbalweer, een lekker zonnetje staat aan de lucht en het gras is nog vochtig van de dauw. De scheidrechter fluit voor het begin en de jongens starten wat nerveus aan de wedstrijd. Vlak voor de kleine rust dan toch de openingstreffer van de JO11-3. Door deze treffer valt er een last van vele schouders en wordt er gemakkelijker gevoetbald. Het resultaat: een uitstekende 1e helft en een ruststand van 3-0.

Na de rust drong de JO11-4 gelijk aan en werden ze gevaarlijk. Dit resulteerde in een tegentreffer, 3-1. Gelukkig lieten de spelers van de JO11-3 hun koppies niet hangen en werd gelijk de aanval weer ingezet. Na een snelle 4-1, volgden al spoedig ook de 5-1 , de 6-1 en vlak voor het eind ook nog de 7-1,  de uiteindelijke eindstand. Tussendoor werd ook zelfs nog een goal afgekeurd vanwege vermeend hands, maar dit mocht de pret niet drukken. Na het laatste fluitsignaal sprong iedereen elkaar in de armen en werd het verdiende kampioenschap uitbundig gevierd.

Namen bij de foto (van links naar rechts): Beau, Jurre, Mark, Jesper en Quint, gehurkt: Yerven en Olav, liggend: Lars, Damian en Stef

JO13-2

 

Zaterdag 4 mei is Flevo Boys JO13-2 in en tegen Steenwijk kampioen geworden na een moeizame 3-3. Dat ene punt was al genoeg voor het kampioenschap in de 1e Klasse. De boys kunnen in de laatste 2 wedstrijden niet meer ingehaald worden.
Dat er veel spanning in de benen zat, was de 1e helft wel duidelijk. De ploeg voetbalde moeilijk en onder hun gebruikelijke niveau. De 0-1 was ook eigenlijk tegen alle verhoudingen in, maar het doelpunt was wel wonderschoon. Een buitenspel doelpunt voor Steenwijk zorgde voor een terechte 1-1 ruststand.
Na de rust werd er orde op zaken gesteld en de boys liepen uit  naar 1-3. Twee late goals, waarvan één eigen goal, gooiden echter geen roet in het eten en na het laatste fluitsignaal was het kampioenschap daar.

 

Door Paula van der Woude - 20 mei 2019