Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Jubbega

Zaterdag 30 september, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos

De 15 spelregels van 7 tegen 7 voor E en F-pupillen

 1. Het pupillenveld is rechthoekig en beslaat vaak een half speelveld. Lengte en breedte verhouden zich bij voorkeur in 7 tot 5.
 2. Het pupillendoel heeft een breedte van 5 meter en een hoogte van 2 meter en is goed verankerd. Hockey- of handbaldoelen zijn niet toegestaan.
 3. De pupillenbal heeft maat nummer 5, met een maximaal gewicht van 320 gram en een minimumgewicht van 290 gram.
 4. De pupillenploeg bestaat uit een doelman en zes veldspelers met een minimum van vijf. Doorlopend wisselen is toegestaan.
 5. De speeltijd voor F-pupillen is 2 x 20 minuten. Overigens is dat voor E-pupillen 2 x 25 minuten.
 6. Het spel begint of wordt hervat in het midden van het veld. De tegenpartij moet een afstand van 5 meter in acht nemen.
 7. De buitenspelregel is niet van toepassing. Staat een speler voortdurend voor het doel van de tegenpartij terwijl het spel zich daar niet afspeelt? Stimuleer hem om mee te helpen met verdedigen.
 8. Een strafschop wordt slechts bij hoge uitzondering gegeven, op een afstand van acht meter. F-pupillen (en ook E-pupillen) gebruiken hun handen meestal ter bescherming: niet bestraffen. Als een werkelijke doelkans door overtreding opzettelijk is ontnomen, kan een strafschop worden gegeven.
 9. De terugspeelbal waarbij de keeper de bal in zijn handen neemt, is bij de F-pupillen (en ook E-pupillen) toegestaan.
 10. Wissels zijn onbeperkt. Er mag continu worden doorgewisseld. Het spel hoeft daarvoor niet stil te liggen.
 11. Achterballen mogen door de doelman in het spel worden gebracht door middel van werpen of uit de handen schieten. Hinderen van de doelman is niet toegestaan.
 12. Hoekschoppen worden genomen als ‘halve corners’, halverwege doelpaal en hoek van het veld.
 13. Overtredingen worden altijd bestraft met een directe vrije schop, waarbij de tegenstanders op minimaal vijf meter staan.
 14. De inworp wordt op normale wijze genomen. Foutieve inworpen kunnen worden overgenomen, maar maak het niet te belangrijk. De armen van F-pupillen zijn nog te kort, ze krijgen de bal niet goed over hun hoofd. Laat diegene die foutief inwierp, de inworp overnemen, leg eventueel uit hoe het wel moet. Het is een leerproces voor deze kinderen!
 15. Coaches, begeleiders en ouders mogen zich tijdens de wedstrijd niet tussen de spelers begeven. Op het speelveld bevinden zich alleen spelers en scheidsrechter.

 

Door Maarten Liefting - 12 augustus 2015