Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Trainingsstof Flevo Boys F-Pupillen

Er zijn ontelbare oefenvormen te vinden op internet. Je ziet soms door de bomen het bos niet meer. Voor onze trainers is een selectie gemaakt van een aantal belangrijke oefenvormen. De oefenvormen die u hier vindt, zijn gebaseerd op de KNVB-visie, die we bij Flevo Boys ondersteunen.

 

Volgens deze visie leren jonge voetballers het voetbalspel aan door middel van spelvormen, waarbij tegenstanders en medespelers direct meedoen, en je altijd kunt scoren! Alleen de warming-up is volgens de KNVB geschikt om vormen zónder medespelers en tegenstanders te doen, bijvoorbeeld techniektraining (kappen en draaien). Gebruik deze oefenstof als basis voor de training.

Voorbeelden van oefenvormen mét medespelers, tegenstanders en altijd de mogelijkheid om te scoren, die u hier vindt zijn:

– Spelletjes zoals poortschietspel, dribbelkoning, doelschietspel, enz.

– Partijvormen zoals 1-1, 2-2, 3-3 en 4-4 in allerlei variaties

– Positie/partijspelletjes zoals 2-1, 3-2, 4-3

De KNVB heeft voor u verschillende spelvormen (partij/positiespelletjes) geselecteerd die passen bij een bepaalde doelstelling: aanvallen of verdedigen.

Kies per training één doelstelling uit, en zoek hier één of twee oefenvormen bij. De afsluitende vorm is natuurlijk altijd 4-4 (of 5-5)!

Oefenstof:

Flevo Boys picto-pdfKNVB F-PUPILLEN

Flevo Boys picto-pdfKNVB F-PUPILLEN

Flevo Boys picto-pdfKNVB F-PUPILLEN

Door Maarten Liefting - 12 augustus 2015