Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Pijnlijke nederlaag voor Flevo Boys

Flevo Boys had thuis nog niet verloren. Aan die status is vandaag een einde gekomen. Een pijnlijke nederlaag tegen ASV De Dijk is hard aangekomen 0-3.

foto’s: Annelies Klompe en Nynke Andringa

Het was aan Flevo Boys om de status van thuis ongeslagen te verdedigen. Beide ploegen waren in de beginfase van de wedstrijd zoekende, en wisten dan ook weinig te creëren.
Door een ongelukkig moment van de keeper in de 20ste minuut van de wedstrijd, kwam ASV De Dijk op 0-1.  Na de tegen goal verwacht je dat Flevo Boys alle zeilen bij zou zetten, maar het tegendeel was waar.  De ploeg speelde onzorgvuldig, en had veel balverlies.
Het was ook niet zo dat ASV De Dijk Flevo Boys overrompelde , ze speelden compact en gedisciplineerd. In de 33ste minuut van de wedstrijd, geeft Flevo Boys het weg. Door slecht uit te verdedigen scoorde ASV De Dijk de 0-2. Wat tevens de ruststand was.

Iets beter maar niet goed genoeg!

Na de rust greep trainer Arjen Postma in. De spelers Ron Janzen, Yumé Ramos en Johan Tiems zijn gewisseld vóór Guido de weerd, Younes el Ghamarti en Frits Dantuma.
Flevo Boys probeerde zich terug te knokken in de wedstrijd en kreeg ook enkele kansjes. In de 59ste minuut kreeg Timon Rorije een kans om de aansluitingstreffer te maken, maar kwam net te kort. Flevo Boys liet meer zien, dan in de eerste helft en voerde de druk op.

In de 57ste minuut kwam Yander Zandbergen in het veld voor Thomas Potters. Enkele minuten later scoorde ASV De Dijk uit een standaard situatie. Een vrije trap buiten de zestien werd feilloos ingeschoten 0-3.  Tegen het einde van de wedstrijd werd ook Kelt Jager nog gewisseld voor Aron Kleefstra. De spelers die het voor Flevo Boys zouden moeten doen, presteerden vandaag ver onder de maat. Er is nog werk aan de winkel voor trainer Arjen Postma.

Volgende week speelt Flevo Boys een uitwedstrijd tegen AZSV uit Aalten aanvang 14:30 uur.

Door Peter Santbergen - 30 oktober 2021