Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Jubbega

Zaterdag 30 september, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos

Rixax Knock Out Cup: Flevo Boys wint met 2-1 van Swift’64

Een jong Flevo Boys-team heeft zich dinsdagavond door een 2-1 overwinning op Swift’64 geplaatst voor de kwartfinale van de Rixax Knock Out Cup. Dit toernooi is opgezet door Almere City FC en is bedoeld om Flevolandse clubs meer met elkaar en met de Almeerse profclub in contact te brengen.

Door het drukke programma van het eerste en tweede en vele blessures werd Flevo Boys dinsdagavond op het eigen hoofdveld vertegenwoordigd door het Jo23-team. Maarten Mesu zorgde voor versterking. Vlot combinerend creëerde de thuisploeg diverse kansen, maar die waren aan Redouan Boundati en Ayoub Lachloufi niet besteed. Swift beperkte zich vooral tot counteren. Slechts één keer wisten ze daaruit gevaarlijk te worden.

Vlot combinerend creëerde de thuisploeg diverse kansen, maar die waren aan Redouan Boundati en Ayoub Lachloufi niet besteed. Swift beperkte zich vooral tot counteren. Slechts één keer wisten ze daaruit gevaarlijk te worden.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien, al werd Swift wel steeds dreigender met hun tegenaanvallen. Doelman Fariz Mesud greep tweemaal solide in. Twintig minuten voor tijd scoorde de Flevo Boys-talenten de verdiende openingstreffer. Ayoub Lachloufi bereikte Bas Bakker met een steekpass en die legde de bal keurig breed op Ergun Karsli: 1-0. Tien minuten later besliste spits Ayoub Lachloufi het duel door alleen voor de keeper koelbloedig te blijven. In de blessuretijd scoorde Swift vanuit een penalty de verdiende tegentreffer.

Kwartfinales

Flevo Boys heeft zich nu met SC Buitenboys, Batavia’90, FC Almere, Asv Dronten, Vv Zeewolde, ASC Waterwijk en Jong Almere City FC geplaatst voor de kwartfinale. De wedstrijden in de kwartfinales staan gepland rondom het paasweekend (11-13 april). De winnaars daarvan plaatsen zich voor de ‘Final Four’ op het terrein van Almere City FC op zaterdag 13 juni. De winnaar van de Rixax Knock Out Cup ontvangt een geldprijs/cheque voor de gehele vereniging, een oefenwedstrijd tegen het eerste elftal van Almere City FC in de voorbereiding op het nieuwe seizoen op locatie én een volledig verzorgde seizoenafsluiting voor het elftal dat de cup in ontvangst neemt.

Selectie Jo23 en aanvulling

De selectie van Flevo Boys bestond deze avond uit: Fariz Mesud, Mathyas van Zorge, Sam van Hees, Devon Visser, Ergun Karsli, Cobus Stuut, Marcel Schaapman, Appi Boundati, Jelle Brand, Sylvain van Eijck, Maarten Mesu, Jasper de Jong, Redouan Boundati, Jelle Brand, Mark van der Werff en Ayoub Lachloufi.

 

 

Door Paula van der Woude - 11 maart 2020