Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

SC Genemuiden – Flevo Boys een wedstrijd om snel te vergeten

Een affiche dat normaal een vol sportpark trekt met veel publiek en media, werd vandaag gespeeld in een kale entourage. Door de maatregelen van de overheid tegen het corona virus, mocht er geen publiek bij de wedstrijd in en tegen sc Genemuiden aanwezig zijn.

Genemuiden slaat in eerste 5 minuten toe

Flevo Boys startte geweldig, binnen een minuut na de aftrap was het Frits Dantuma die opstoomde, zijn schot kon door de keeper van Genemuiden, Patrick Jansen, nog net uit het doel worden gehouden. Daarna braken er 3 minuten aan die de wedstrijd op zijn kop zette.
Eerst was het Kay Velda die in de tweede minuut de 1-0 achter doelman Volken Huisman schoot. Amper bekomen van de schrik was het in de vierde minuut Omar Kavak die de 2-0 op het scorebord zette. Hierbij was er fel verzet van de zijkant omdat de bal over de zijlijn zou zou zijn gegaan.

De stand veranderde niet door de misser en Flevo Boys moest in de achtervolging. Tot de 30e minuut had Flevo Boys moeite met het creëren van kansen. Daarna begon het grip te krijgen op de wedstrijd en dienden zich ook de nodige kansen aan. Twee schoten van Yumé Ramos konden door de keeper worden gekeerd, Saïd Hassan zijn poging van afstand ging over. Flevo Boys bleef doordrukken en dit resulteerde in de 37e minuut in de aansluitingstreffer. De voorzet van Saïd Hassan van rechts werd bij de tweede paal terug gekopt door Ron Janzen waarna Yander Zandbergen de 2-1 kon scoren.
Direct na de aftrap werd de druk verder opgevoerd. Ditmaal was het Aran Nijboer die één op één met een lage schuiver de keeper probeerde te passeren. Helaas kon deze de bal keren. Pal voor rust was het Timon Rorije met een grote kans op de 2-2, echter ging zijn stiftbal niet alleen over de keeper, maar ook over het doel.

Johan Tiems maakt rentree na lang blessureleed in tweede helft

Trainer Arjen Postma brengt direct na rust Johan Tiems voor Tomas Boer. Dit betekende dat Yander Zandbergen op het middenveld ging spelen.
Genemuiden probeert direct de druk weer op te voeren en creëert in korte tijd 2 kansen. De eerste kan nog door een verdediger van Flevo Boys worden geblokt, de tweede levert in de 50e minuut de 3-1 door Kai Velda voor Genemuiden op.
Flevo Boys is in de tweede helft de grip kwijt en Genemuiden dicteert. In de 57e minuut resulterend in de 4-1 door Arend van de Wetering met een droge schuiver in de rechter beneden hoek. Met het inbrengen van Robin Zuidema voor Timon Rorije probeert Flevo Boys de aanval een nieuwe impuls te geven, maar veel gevaar weet Flevo Boys niet te stichten.
In de 73e minuut brengt Genemuiden via Sijmen Eenkhoorn de stand op 5-1. Daar waar de grensrechter de vlag opsteekt voor vermeend buitenspel, heeft de arbiter van dienst echter waargenomen dat de pass op Eenkhoorn van Aran Nijboer zijn voet af kwam, en daarmee werd buitenspel opgeheven. De spelers van Flevo Boys bleven op zoek gaan naar een doelpunt en die kwam er ook, echter te laat om de wedstrijd nog spannend te maken. Na een goede voorzet van rechts was het Yumé Ramos die met een bekeken kopbal keeper Jansen kansloos liet.

Flevo Boys blijft koploper

Door het verlies van Berkum bij RKAV Volendam (1-0) blijft Flevo Boys koploper in de hoofdklasse B. Het staat nu samen met HZVV op de eerste plaats. AVV Swift heeft 9 punten uit 3 gespeelde wedstrijden en kan bij het winnen van 1 of 2 inhaalduels medekoploper worden of zelfs alleen de koppositie overnemen.

Dinsdag Harkemase Boys en zaterdag RKAV Volendam

Dinsdag aanstaande speelt Flevo Boys (onder voorbehoud, want er is besmetting geconstateerd in Harkema) uit bij Harkemase Boys voor een plek in de eerste ronde van de KNVB beker. Aanstaande zaterdag vervolgt Flevo Boys thuis tegen RKAV Volendam de competitie.

Door Peter Santbergen - 3 oktober 2020