Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Scheidsrechterscursus bij Flevo Boys gestart

Afgelopen donderdag was dan eindelijk zover. De cursus Verenigingsscheidsrechters, die eerst gepland stond om te beginnen in januari 2022, is gestart. Verlost van alle coronamaatregelen zijn we gestart met een groep van 20 cursisten onder leiding van Hans van Bruggen, docent van de KNVB. Deze avond maakt deel uit van een serie van 4 avonden. Hierna volgen er nog bijeenkomsten op 31 maart, 21 april en 19 mei 2022.

Ook waren een aantal begeleiders aanwezig die de cursisten in het traject gaan begeleiden.

Deelnemers komen niet alleen van Flevo Boys (9), maar ook van SV Urk (6), RKO (2), SC Espel (1), SC Emmeloord (1) en VV Nieuw Roden (1)

Tijdens deze eerste avond kwam als eerste aan bod om met elkaar kennis te maken. In tweetallen mocht je je aan elkaar voorstellen en daarna werd iedereen plenair aan de hele groep voorgesteld.

Vervolgens is de hele groep naar buiten gegaan voor een veldverkenning, waarbij een aantal vragen moesten worden beantwoord. Deze vragen zijn vervolgens plenair behandeld.
Daarna is Hans van Bruggen ingegaan waar de voorbereiding van een scheidsrechter op een wedstrijd uit bestaat. En als laatste is ingegaan op de rol van de scheidsrechter.

Nu moeten de cursisten de praktijk in en over zichzelf reflectieverslagen maken van de door hen gefloten wedstrijden. In een aantal gevallen worden ze bijgestaan door een begeleider die samen met cursist kijkt naar wat gaat er goed en wat kan er betere en hoe kan ik dat beter doen.

Flevo Boys wenst de cursisten veel succes bij deze cursus.

Door Paula van der Woude - 6 maart 2022