Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Jubbega

Zaterdag 30 september, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos

Scheidsrechterscursus Flevo Boys afgesloten

En toen was het zo ver. De 4e en laatste avond van de verengingsscheidsrechtercursus bij Flevo Boys, die begin maart 2022 was gestart. Sinds die tijd hebben de cursisten van alles meegemaakt. Mooi momenten en gekke momenten en vooral veel leermomenten. Zelfs één cursusavond moeten omgooien omdat er sneeuw op het veld lag waardoor de geplande wedstrijd niet door kon gaan.

Deze wedstrijd is door docent Hans van Bruggen vervolgens verplaatst naar de laatste avond en die was afgelopen donderdag 19 mei. En wat voor een wedstrijd! We hadden de JO17-2 van Flevo Boys en Urk JO17-2 bereid gevonden om tegen elkaar te spelen. Gedurende de wedstrijd traden een aantal cursisten op als scheidsrechter en assistent-scheidsrechter. En hoewel het een oefenwedstrijd was, was het derby sfeertje aanwezig. Want beide teams wilden natuurlijk niet van elkaar verliezen. Maar voor de cursisten ook weer een wedstrijd om veel te leren.
Na de wedstrijd een nabespreking om daarna vervolgens de spelregeltoets te moeten maken. Ze moesten 10 vragen beantwoorden, waarvan er 6 goed moesten zijn. Alle aanwezige cursisten slaagden voor deze toets. Een vijftal cursisten waren door diverse omstandigheden niet aanwezig. Die gaan inhalen op 7 juni aanstaande.

Verder moesten de cursisten gedurende de cursus minimaal 4 zelfreflectieverslagen maken over de door hun gefloten wedstrijden en moesten ze een eindverslag inleveren voor het einde van de cursus. Ook aan die eisen hadden alle cursisten voldaan. Uiteindelijk kon er worden overgegaan tot de diploma-uitreiking.

Voor de geslaagde cursisten van Flevo Boys had het bestuur van Flevo Boys nog een mooie verrassing. Joost Cornelis, Jordy Verboom, Mogne Kante, Corné de Ruiter, Servaas van der Voort, Pascal van de Rotten en Dennis van der Horst mogen voor maximaal 100 euro een scheidsrechterstenue aanschaffen. De cursisten waren zeer blij met dit gebaar van het bestuur van Flevo Boys.
Wij wensen de geslaagden veel plezier bij het uitoefenen van deze hobby.

Als laatste wil ik, mede namens Flevo Boys, de docent van de KNVB Hans van Bruggen hartelijk bedanken voor zijn inzet en enthousiasme. Deze hebben zeker bijgedragen aan het behaalde resultaat. Maar wie ik ook niet wil vergeten zijn de begeleiders van de scheidsrechters bij Flevo Boys. Naast mijn persoon waren dat Hendrik de Haan, Remco Paulusma, Remco Jongman en Marthijs Krooneman. Ook aan hen: heel hartelijk dank voor jullie bijdrage.

Wout Jongman.

Door Paula van der Woude - 24 mei 2022