Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Jubbega

Zaterdag 30 september, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos

Selectienieuws: Jeugd stroomt door

Vier jonge spelers uit de eigen jeugd opleiding sluiten aan bij de eerste selectie. Het zijn Gianni Gieskens, Cobus Stuut, Richard Stoelwinder en Kjell Dijk.

De doorstroming is mede een gevolg van de visie dat de club meer met eigen jeugd wil spelen.
Voor volgend seizoen komt het aantal spelers wat actief is geweest in de jeugd opleiding op 17 (op een totaal van 23 selectiespelers). Een aantal om best een beetje trots op te zijn.

De 23-jarige Gianni Gieskens is begonnen in de F-jes en heeft vele elftallen doorlopen. Heeft 4 jaar opleiding genoten bij Pec Zwolle en is na een korte uitstap naar SCE in het 2e beland. Hier heeft hij laten zien over veel talent te beschikken wat voor hoofdtrainer Arjen Postma reden is geweest om Gianni versneld over te hevelen naar het eerste. Zijn favoriete positie is de “nummer 10” positie of linksbuiten en zijn ambitie is “vaste basisspeler worden in het eerste, belangrijk zijn en me blijven ontwikkelen als speler”

De 21-jarige Cobus Stuut speelt vanaf zijn 5e in de jeugd bij Flevo Boys en is na de O-19 bij het tweede aangesloten. Cobus speelt het liefst op het middenveld in een verdedigende rol, of centraal achterin. Zijn ambitie is om “mij goed te ontwikkelen, een basisplaats te veroveren en mooie resultaten neer te zetten met het team”.

De 23-jarige Richard Stoelwinder heeft in de O-19 gespeeld en speelt nu in het tweede. Richard heeft vele jaren doorgebracht in de jeugdopleiding van SC Heerenveen en is ook nog actief geweest bij Cambuur en SV Urk. Speelt het liefst op “8” en zijn ambitie is om “basisspeler te worden en belangrijk te worden”.

De benjamin van het viertal is de 20-jarige Kjell Dijk.
Kjell is begonnen bij de kabouters en heeft alle lichtingen doorlopen. Speelt nu in de O-23 als centrale verdediger, met een persoonlijke voorkeur voor de rechterkant. Zijn ambitie is om “eerst een basisplek veroveren en dan veel wedstrijden winnen met Flevo Boys!”.

 

Wij wensen “onze jongens” veel succes en plezier !

Door Mascha Rijckenberg - 19 juni 2023