Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Broekster Boys – Flevo Boys

Zaterdag 7 oktober, aanvang 14:30 uur
Sportpark Damwoude
Lytse Loane 124, 9104CJ DAMWALD

Selectienieuws: Klaas Boersma nieuwe keeper Flevo Boys

Met ingang van het nieuwe seizoen zal Klaas Boersma onderdeel zijn van de eerste selectie van Flevo Boys.

Klaas woont in Heerenveen, is communicatieadviseur en is 28 jaar. Hij speelde in de jeugd achtereenvolgens voor vv Delfstrahuizen, sc Joure, Cambuur Leeuwarden en d’Olde Veste. In de senioren speelde hij één jaar voor Heerenveense Boys, waarna hij als voetbaltrainer naar Amerika vertrok. Na een jaar Amerika koos de doelman ervoor om bij Sneek Wit Zwart te spelen. In totaal speelde hij 5 jaar voor de club uit Sneek. 3 jaar op rij verdedigde hij hier het doel. In zijn vierde jaar speelde hij als buitenspeler in verband met een aanstaande wereldreis. In het laatste jaar stond hij gewoon weer op zijn vertrouwde positie onder de lat. Vervolgens vertrok Boersma naar VV Jubbega. Hier is hij 2 seizoenen actief geweest. Naast het keepen is Klaas ook actief als voetbaltrainer. Momenteel traint en coacht hij het tweede elftal van d’Olde Veste, maar door het weekendvoetbal van volgend jaar, is dat niet meer te combineren en dus bood dat de mogelijkheid om voor een zaterdagclub te kiezen.

“Ik kijk er erg naar uit om bij Flevo Boys te keepen. Ik merk dat het voetbal hier leeft en dat spreekt mij aan. Ook kijk ik er naar uit om na 8 jaar mijn wedstrijden weer op de zaterdag te spelen.” aldus Klaas.

Trainer Arjen Postma kent Klaas nog van de periode dat Arjen stage liep bij Sneek Wit Zwart. “Klaas is een meevoetballende keeper met coach kwaliteiten. Je kunt merken dat hij zijn ervaringen als trainer meeneemt en voor een trainer is het erg prettig om een verlengstuk te hebben.”

Wij wensen Klaas veel succes en plezier toe bij onze vereniging.

 

Door Mascha Rijckenberg - 17 maart 2023