Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Jubbega

Zaterdag 30 september, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos

Scenario van het seizoen, herhaalt zich in nacompetitie

Door verlies op ASV Dronten met 2-4, komt Flevo Boys volgend jaar uit in de 1e klasse. Het seizoen wordt gekenmerkt door, gebrek aan scoordend vermogen, persoonlijke fouten en .....

Foto’s Annalies Klompe

De ontsnapping een week eerder bij d’Olde Veste is dus uitstel van executie gebleken voor Flevo Boys. In de beginfase van de wedstrijd, was het aftasten voor beide partijen. Flevo Boys kreeg gedurende de eerste helft steeds meer grip op de wedstrijd, maar ook ASV Dronten was met regelmaat gevaarlijk. Flevo Boys had met Saïd Hassan en Ivar Span het middenveld stevig in handen. Op aangeven van Johan Tiems maakte Timon Rorije de verdiende 1-0. De onnodige gele kaart die Bas Bakker pakte in de eerste helft, kwam hem later duur te staan.

Een ander ASV Dronten

Trainer Posthuma van ASV Dronten zette zijn manschappen op scherp voor de tweede helft. Ook gingen ze een ander systeem voetballen 4-4-2. Door de omzetting of het geluk van de trainer was het binnen een minuut in de tweede weer gelijk 1-1. Niet veel later pakte Bas Bakker zijn tweede gele kaart en kon hij vertrekken. Dit gaf ASV Dronten vleugels en ze kwamen al vrij snel op 1-2. Flevo Boys kwam via Timon Rorije knap terug tot 2-2, maar Nick Siebelink en de piepjonge Wessel Buikema leggen Flevo Boys alsnog op de pijnbank 2-4. Het was voor Flevo Boys een seizoen met goede en minder goede wedstrijden, vaak was het net niet. Gebrek aan scorend vermogen en persoonlijke fouten op cruciale momenten deden Flevo Boys dit seizoen de das om.

Eigen jeugdspelers

Trainer Arjen Postma is dit seizoen begonnen met het inpassen van eigen jeugdspelers. Dat zal volgend jaar doorgezet worden, dus een mooie kans om door te groeien in de 1e klasse. Wie weet  geeft het de jongens een boost en kunnen we het nieuwe seizoen weer genieten.

Door Peter Santbergen - 3 juni 2023