Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Slechte start van Flevo Boys na winterstop

Na een matige wedstrijd bleven de punten in Putten. Flevo Boys ging met 4-1 onderuit tegen SDC Putten.

foto’s: Annalies Klompe

Door de storm van gisteren konden de ploegen niet op het hoofdveld voetballen. Een sponsorbord was omgewaaid en lag op één van de doelen.

Flevo Boys begon niet goed aan de wedstrijd al na 4 minuten lag de bal in het doel van Winand Quartel. Door het niet op tijd afstoppen kon SDC Putten de bal inschieten 1-0. In de beginfase van de wedstrijd kwam Flevo Boys er niet goed uit,  en was het SDC Putten die het spel wilde maken. In de 12e minuut zag Yumé Ramos de keeper ver voor zijn doel staan. Door een mooie omhaal op zo’n 40 meter afstand belande de bal in het doel 1-1. Dit was een mooie opsteker voor Flevo Boys en vanaf dat moment gingen ze ook beter voetballen.

In de 17e minuut pakte Timon Rorije een gele kaart wat hem later op zou breken.  Flevo Boys werkte hard maar wist te weinig te creëren.  Tot overmaat van ramp scoorde SDC Putten vlak voor rust de 2-1.  Een mooi afstand schot belandde in de rechter bovenhoek. Dit was tevens de ruststand 2-1.

Wedstrijd met gele kaarten

Het begin van de tweede helft was een kopie van de eerste helft. In de 49ste minuut maakte SDC Putten de 3-1. Enkele minuten later pakte Timon Rorije zijn 2de gele kaart en kon met rood het veld verlaten. Ondanks dat Flevo Boys met tien man verder moest, waren ze niet de onderliggende partij. Flevo Boys probeerde met meer druk naar voren te voetballen, maar strandde voor de zestien. Als het niet lukt komt de frustratie, wat enkel spelers een gele kaart opleverde.  Ook aan SDC Putten kant, ontvingen enkele spelers een kaart.

Net als vorige week, kwamen er nog een aantal wissels om aanvallender te voetballen. Zoals het vaak gaat zoek je de aanval, maar krijg je een tegen goal. Zo ook nu, in de 84ste minuut scoorde SDC Putten de 4-1 en de wedstrijd was gestreden.

Volgende week is er een uitwedstrijd tegen VV Eemdijk aanvang 14:30 uur.

 

Door Peter Santbergen - 19 februari 2022