Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Sponsor in beeld: Roy Duinkerken van Alertec Uitzendbureau

“Ik heb eigenlijk niet zo veel met voetbal”, verontschuldigt Roy Duinkerken, vestigingsmanager in Emmeloord van uitzendbureau Alertec, zich aan het begin van het interview. Geeft niets Roy. Dat zijn er wel meer binnen Business Club Flevo Boys. En toch ondersteunen ze onze club. Omdat ze het in ons Businesshome gezellig vinden, en/of omdat ze een goed draaiend Flevo Boys belangrijk vinden voor de samenleving.

Roy is binnen de BCF natuurlijk ook de zoon van …. Leo Duinkerken. Leo is vele jaren een graag geziene gast in het Businesshome. Zijn plek is ‘vastgelast’ aan de tafel van de ‘mannen van staal’, ondernemers uit de bouw- en metaalsector. Leo was als jonge kerel lasser bij onder meer scheepsbouwer Metz op Urk. Toen hij daar leiding gaf aan de lasafdeling had hij regelmatig contact met Alertec. Nadat het in de scheepsbouw minder ging en Leo op zoek moest naar een nieuwe uitdaging, werd hij door Alertec, dat meerder vestigingen geeft, gevraagd om een vestiging in Emmeloord op te zetten. Aldus geschiedde. En zo plaatste Leo lassers, bankwerkers en andere technici bij bouw- en metaalbedrijven als Polderstaal, Kampstaal, Velas en nog veel meer.

Inmiddels heeft Roy zijn plek bij Alertec Emmeloord ingenomen. Wat is nu het onderscheidende van Alertec? “Waar wij vooral goed in zijn,” vertelt Roy, “is het werven van geschikte technici in Oost-Europa. Daar hebben wij onze eigen wervingsbureaus. Komen kandidaten goed door de eerste testen, dan krijgen ze daar een opleiding om hun certificaten te halen.”

Het potentieel aan technisch geschoolde medewerkers is daar nog steeds aanwezig, stelt Roy. “Maar het wordt wel steeds lastiger om de goede kandidaten eruit te pikken. Daarom zijn onze wervingsbureaus zo belangrijk. Het is ons plan overigens om meer aanstaande uitzendkrachten hier in Nederland op te leiden. Naast onze vestiging aan De Daalder in Emmeloord zit een trainingslocatie van GT Lastechniek. Daar mogen we gebruik van maken.”

Tot slot; als voetbal niet zijn hobby is, welke sport dan wel? “Tot mijn zestiende heb ik gebasketbald bij Ceres. Daarna was het opleiding, werken, gezin. Sinds een aantal jaren ben ik aan het kitesurfen, vooral bij Lemmer en Mirns. Een uitdagende sport in een prachtige natuur, fysiek bezig zijn, je hoofd leegmaken. Ik vind het heerlijk!”

“Wij hebben wervingsbureaus in Oost-Europa’’

Zie ook: Alertec Uitzendbureau

 

· gepost door Harmien Kwakman – 10 oktober 2023 ·

Door Jan Papma - 10 oktober 2023