Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Sponsor in beeld: Stukadoorsbedrijf Hofstra

,,Ik loop mijn hele leven al rond op deze club’’

Met het aanmelden van dochter Alesha bij Flevo Boys maakte vader Jorn de vierde generatie Hofstra lid van onze mooie voetbalclub. Grootvader Gerben is bij iedereen in de polder, en zelfs landelijk, bekend als de oudste nog actieve scheidsrechter, vader Gerrit speelde jarenlang voor Flevo Boys in een van de recreantenteams en Jorn zelf was jarenlang aanvoerder van Flevo Boys 2. ,,Ik loop mijn hele leven al rond op deze club.’’

Gerrit en Jorn begonnen in 2000 samen een stukadoorsbedrijf en bouwden dit op tot een van de bekendste stukadoorsbedrijven in de regio. Gerrit ruimde begin dit jaar zijn spaan en speciekuip op (al is hij in geval van nood nog wel beschikbaar) en Jorn zet het bedrijf nu voort, samen met vier werknemers.

Jorn somt een aantal sterke punten op van zijn onderneming: korte lijnen, afspraken nakomen, flexibel zijn, netjes werken. ,,We hebben hardwerkende werknemers die goed zijn opgeleid’’, vertelt Jorn. ,,We hebben allemaal de stukadoorsopleiding gevolgd. Je doet daar onder meer kennis op van materialen, gereedschappen, ondergronden, et cetera. Alles draait natuurlijk om het met een mengsel van water en gips aanbrengen van een goede strakke basislaag op de wand of het plafond, waarna het klaar is voor de afwerking, zoals sierpleisteren, spuiten of Italiaans pleisteren. Wij beheersen alle stucdisciplines.’’

Stukadoorsbedrijf Hofstra is al enige jaren lid van de BCF. ,,Uit solidariteit met de club’’, stelt Jorn. ,,Het netwerken en vergroten van onze naamsbekendheid vind ik ook belangrijk en daarvoor ga ik de BCF wat vaker bezoeken.’’ Wie we de komende periode ook vaker zullen zien in ons businesshome is Jorns vrouw Dineke. Zij is de opvolger van Harry Scholtens, al sinds mensenheugenis onze secretaris. Dineke heeft daarvoor de ideale achtergrond. Ze is jarenlang bestuurssecretaris van Agrico geweest. Momenteel is ze overigens op zoek naar een nieuwe baan. Als iemand nog een tip heeft….

Zaterdagmorgen gaan Jorn en Dineke eerst op pad met Alesha, die talentvol en zeer fanatiek is. Als meisje speelt ze in Jo-9-1! Jorn is trainer en leider van dit team, heerlijke ontspanning na een week stukadoren. Voor meer info over Stukadoorsbedrijf Hofstra, bezoek de pas vernieuwde website: www.stukadoorsbedrijfhofstra.nl.

Door Jan Papma - 16 december 2020