Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Standaardsituaties en rode kaart waren bepalend voor de wedstrijd!

In een wedstrijd waar Flevo Boys regelmatig de bovenliggende partij was, werd verloren met 4-2 door standaardsituaties en een rode kaart.

Foto’s Annalies Klompe

Flevo Boys begon aan de wedstrijd met de zelfde basisspelers als vorige week. De wedstrijd was nog maar net begonnen toen SC Genemuiden scoorde uit een hoekschop 1-0.  Toch was Flevo Boys niet aangeslagen en herpakte zich snel. SC Genemuiden liet zien dat het gevaarlijk was bij standaardsituaties. De eerste kaart was voor Saïd Hassan, hij speelde met passie en ging er regelmatig stevig in. De gele kaart was een optelling van kleine overtredingen. Flevo Boys speelde met overtuiging en dit resulteerde in de 31e minuut in de 1-1. Thom Bos schoot de bal snoeihard in het doel.
In het laatste kwartier wisten beide ploegen weinig meer te creëren.

Was de rode kaart bepalend voor de wedstrijd!

Aan het begin van de tweede helft waren er twee wissels, Saïd Hassan en Bas Bakker waren achtergebleven in de kleedkamer. Voor hun waren Ron Janzen en Roelof Strikwerda in het veld gekomen. In de 53e minuut was het wederom Thom Bos die voor Flevo Boys de 1-2 scoorde. Nog geen minuut later was het SC Genemuiden die de gelijkmaker scoorden, ditmaal weer uit een corner  2-2. Naarmate de wedstrijd vorderde, waren hier en daar kleine frustraties aan beide kanten.  Dit resulteerde in de 61e minuut in een handgemeen tussen Ron Jansen en een speler van SC Genemuiden. Jansen trok fel van leer en kon het veld verlaten. De vrijetrap voor SC Genemuiden werd gelijk verzilverd door een goal 3-2.

Ondanks dat Flevo Boys met een man minder voetbalde, waren ze zeker niet de mindere. Trainer Arjen Postma wisselde Zuidema en Gieskens voor Rorije en Tiems. SC Genemuiden bleef gevaarlijk wanneer Flevo Boys de aanval zocht. Wanneer Flevo Boys opzoek was naar de gelijkmaker, gooide SC Genemuiden de wedstrijd op slot door de 4-2 te scoren. Uiteindelijk was de rode kaart het kantelpunt in de wedstrijd.

De volgende wedstrijd is over twee weken, dan mag Flevo Boys het thuis opnemen tegen de kampioensploeg Eemdijk, aanvang 15.00 uur.

Door Peter Santbergen - 22 april 2023