Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Thuisoverwinning voor Flevo Boys tegen Jubbega

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen is winnend afgesloten tegen Jubbega, stand 3-0.

Foto’s: Annalies Klompe

Na de overwinning vorige week tegen Alcides, was het nu zaak voor Flevo Boys om de eerste thuiswedstrijd positief af te sluiten. Trainer Arjen Postma heeft een brede selectie met veel jeugdige spelers. Het is belangrijk om de balans te vinden voor een evenwichtig elftal.
De beginfase was voor Flevo Boys. Younes el Ghamarti zocht het doel, maar de keeper redde tot twee keer toe. Daarna ging de wedstrijd gelijk op; het was voor Flevo Boys aftasten en zoeken naar de ruimtes. Uiteindelijk gaf Gianni Gieskens een fantastische steekpass op Jelmer Dijkman, die goed afrondde, stand 1-0. Na de goal voor Flevo Boys waren er weinig kansen voor beide partijen, wat resulteerde in een 1-0 ruststand.

Blessure voor oud-speler van Flevo Boys, Ivar Span.

Na de rust trok Jubbega de wedstrijd naar zich toe en was op zoek naar de gelijkmaker. De verdediging van Flevo Boys stond goed en gaf weinig weg. Het was duidelijk wie bij Jubbega de lijnen uitzette: oud-speler van Flevo Boys, Ivar Span. Hij stond als een dirigent aanwijzingen te geven. Tot overmaat van ramp voor Jubbega moest hij geblesseerd het veld verlaten.

Uiteindelijk maakt Flevo Boys het af

Met nog een kwartier te spelen neemt Flevo Boys het initiatief en trekt de wedstrijd naar zich toe. Wouter van der Velden scoort voor Flevo Boys de 2-0. Niet veel later is het Jelmer Dijkman die zijn tweede van de middag maakt, 3-0. Dit gebeurt na een mooie combinatie met Robin Zuidema, die de bal naar Wouter van der Velden speelde. Wouter legde breed op Jelmer Dijkman. Hier komen de supporters voor naar het voetbalveld.

Volgende week speelt Flevo Boys uit tegen Broekster Boys, aanvang 14.30 uur.

Door Peter Santbergen - 30 september 2023